Dell selger Dell selger $1 mrd. på web mrd. på web

Salget av PC over Internett for Dell Computer slår nå alle tidligere rekorder i henhold til selskapets styreformann - Michael Dell.

Salget av PC over Internett for Dell Computer slår nå alle tidligere rekorder i henhold til selskapets styreformann - Michael Dell.

I et intervju med Reuters etter et symposium holdt av Gartner Group, forklarte styreformannen at salget over web i årets andre kvartal lå på rundt $2 millioner. Dette har nå vokst til $3 millioner.

- Vi lå på $1 million per dag i første kvartal og $2 millioner i andre kvartal, sa Dell. - Vi gjør nå rundt $3 millioner i tredje kvartal, syv dager i uka, så det ser ut som vi har en trend.

- Når du har $3 millioner har du et interessant tall, sa han. - Det betyr mer enn 1.000 computere hver dag, og hvis du multipliserer tallet med 365 får du over $1 milliard i løpet av ett år.

Michael Dell ser Internett-salget som en mulighet for selskapet til å nå konsumentmarkedet. Flere enn en tredjedel av konsumentene som kjøper datamaskiner fra Dell, gjør det via Internett. Selskapet har tradisjonelt henvendt seg til bedriftsmarkedet.

Under symposiet uttrykte Dell at han trodde at bransjen står foran en runde med konsoldieringer, noe trenden også viser ved at de store produsentene tar andeler fra de små.

Til toppen