Dell selger mindre og tjener mindre

Dell rapporterer en nedgang i både omsetning og resultat i sin siste kvartalsrapport.

Dell selger mindre og tjener mindre

Dell rapporterer en nedgang i både omsetning og resultat i sin siste kvartalsrapport.

Dell var en stund verdens største PC-leverandør. Selskapet leverte gode resultater på rekke og rad, mens konkurrenter som HP slet kraftig. Nå er rollene byttet om og de siste resultatfremleggelsene viser at det er Dell som sliter for tiden.

Det bekrefter tallene fra Dells fjerde kvartal i deres avvikende regnskapsår som ble avsluttet 2. februar.

Omsetningen endte på 14,4 milliarder dollar. Det var lavere enn hva analytikere som følger selskapet hadde forventet, på tross av at de har nedjustert forventningene sine de siste månedene. Det var en nedgang på 5,3 prosent, sammenlignet med samme kvartal året før.

Overskuddet falt med en tredjedel i forhold til ifjor, og endte opp på 673 millioner dollar.

Michael Dell, selskapets gründer tok over spakene igjen i januar, etter at selskapets tidligere toppsjef, Kevin Rollins måtte gå.

Dell er under etterforskning av det amerikanske kredittilsynet, Securities and Eschange Commission (SEC), og tallene er derfor ikke endelige. I den forbindelse har Dell kostnadsført 89 millioner dollar relatert til utgifter i forbindelse med både den eksterne og den interne undersøkelsen.

Dell henter nå nesten halvparten av sin omsetning utenfor hjemlandet USA. Server salget økte med 2 prosent og sto for 1,5 milliarder av selskapets kvartalsomsetning.

Problemene stammet fra Dells kjerneområde, PC-salget. Omsetningen fra salget av bærbare maskiner falt med 2 prosent, på tross av at bærbare PCer har fremgang på bekostning av stasjonære maskiner i resten av markedet.

Det vises godt på Dells salg av stasjonære maskiner. Der falt omsetningen med hele 17 prosent, og antall solgte enheter ble redusert med 18 prosent.

Dells resultater var skuffende for aksjonærene, og det var også en nedtur for de ansatte. Ifølge CNet News gikk de glipp av bonusutbetalinger for tilsammen 184 millioner dollar som et resultat av at selskapets mål ikke ble innfridd.

Til toppen