RESULTATERFINANS

Dell ser ut til å være i siget igjen

Solid økning i omsetning og resultat, men marginene presses.

Servere er blant det som øker mest hos Dell for tiden.
Servere er blant det som øker mest hos Dell for tiden.
20. aug. 2010 - 09:47

Verdens tredje største pc-leverandør Dell publiserte i går sine tall for kvartalet fram til 30. juli, regnskapsårets andre.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 22 prosent til 15,5 milliarder dollar. Driftsresultatet økte med 11 prosent til 745 millioner dollar, mens nettoresultat etter skatt økte med 16 prosent til 545 millioner dollar. Både omsetning og resultat var bedre enn ventet.

Omsetningen i bedriftsmarkedet økte med 28 prosent til 12,7 milliarder dollar. Dell solgte servere, lagring og tjenester for 4,3 milliarder dollar, 43 prosent mer enn for et år siden. Omsetningen til store bedrifter, det offentlige og til små og mellomstore bedrifter viser solid lønnsomhet.

Dell fortsetter å tape terreng i forbrukermarkedet. Omsetningen nådde 2,9 milliarder dollar, det samme som for et år siden, og driftsresultatet var minus 21 millioner dollar.

Et annet problem for Dell er at bruttomarginen har falt, fra 18,7 prosent til 16,6 prosent.

Servere er blant det som øker mest hos Dell for tiden.
Servere er blant det som øker mest hos Dell for tiden.

Selv om selskapets prognose for omsetningen i inneværende kvartal var bedre enn ventet, bidro stillstanden i forbrukermarkedet og sviktende marginer til redusert tillit til Dell-aksjen: Kursen falt 1,6 prosent da regnskapet ble kjent etter børsens stengetid.

De gode tallene kommer etter en periode der både selskapet og gründer og daglig leder Michael Dell har vært i hardt vær. Et forlik med USAs finanstilsyn SEC i juli etter anklager om regnskapsjuks i årene 2002 til 2007 kostet Dell over 100 millioner dollar. Det utløste protester blant aksjonærene, med krav om at Michael Dell måtte fratre vervet som styreleder. Tirsdag denne uken ble det klart at bare 25 prosent av aksjene støttet dette kravet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.