PC-MARKEDET

Dell-sjef hinter mot dramatisk omlegging

Dell hamret konkurrentene i kne med sitt direkte-salg, men nå må Michael Dell kanskje gi seg.

30. apr. 2007 - 11:32

Dell var den største PC-leverandøren i verden, men nå øker HP forspranget og det fort. Tall fra første kvartal viser at salget til Dell regelrett faller.

Michal Dell er derfor tilbake ved roret og han begynner å signalisere at han er villig til å ofre alle mulige hellige kuer.

digi.no kan i dag fortelle at Dell Norge nå jakter på oppkjøpskandidater for å sikre seg konsulenter. Målet er å vokse på salg av totale serverløsninger og tilhørende tjenester, for der er det bedre marginer.

Michael Dell.
Michael Dell.

Samtidig kommer det signaler om at Dell er villig til oppgi det som kan kalles selskapets religion: Dell har hittil hamret inn et budskap: Vi er billigere og bedre fordi vi selger direkte - ikke gjennom partnere og butikker.

Men i et brev som har gått ut til alle 80.000 ansatte ser det ut som Dell forbereder et brudd med dette grunnprinsippet: I brevet skriver Dell at "direktemodellen har vært en revolusjon, men det er ikke en religion ", skriver amerikanske medier.

Det er første gangen Dell eller hans ledelse bringer opp direkte-modellen til diskusjon og lufter mulighetene for å bryte den opp. Dell har gjort noe spredde forsøk før med noen showrom, men Dell har ingen butikker og få partnere som selger for dem.

Dette er en utfordring, påpekte Dell Norge-sjef Michael Jacobs, for mange store kunder går til et konsulentselskap for å få sine IT-systemer og lar dem velge server og PC-leverandør. Da er det viktig å være partner og venn med slike selskaper.

Dell forteller sine ansatte i brevet at "selskapet står ved en milepæl i sin historie og sitt forhold til kundene". Men Dell røper foreløpig ikke om han og ledelsen har bestemt seg eller hva man eventuelt vil gjøre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.