Dell-sjef trikset med regnskapene

Dell sliter med fallende salg og nå må Michael Dell også innrømme langvarig regnskapstriksing.

Dell-sjef trikset med regnskapene
Bilde:

Dell var vekstkometen som ikke kunne gjøre noe galt, men sliter nå med fallende salg. Midt inne i en omfattende omstrukturering og et tungt børsfall, må Michael Dell legge en ny flause på bordet:

Dell har gått igjennom regnskapene sine for å lete etter rot og nå kommer sannheten for en dag: En ikke-navngitt Dell-leder har trikset med regnskapene for å løfte kvartalstallene.

Og det har pågått lenge før det ble oppdaget: Dell må nå gå tilbake og endre regnskapene for de fire siste årene.

PC og servergiganten er sparsommelige med informasjonen, men forteller at enkelte kontoer reserver og kreditter har blitt manipulert ut fra ønsker om å nå finansielle mål. I de fleste andre selskaper som har blitt tatt for regnskapsjuks, blant annet Worldcom og CA, har ledere gjort det enklere: De har diktet opp fiktivt salg.

Beløpene er signifikante: 50-150 millioner dollar som Dell har regnskapsført som resultatet viser seg å være oppdiktet og må fjernes. Men investorer var redd for at det skulle ligge enda større overraskelser og sendte Dell-aksjen opp i går kveld.

Hvilken Dell-sjefen som har klart å gjennomføre triksingen nekter Michal Dell å kommentere, men bare ledere helt på toppen burde hatt tilgang nok i Dell-systemet til å kunne manipulere tallene.

Les mer om:
;