Dell skal selge Netcoms 3G-kort

Nordmenn vil ha 3G-kort til sommeren og Dell skal nå tilby Netcoms kort når kundene bestiller ny bærbar.

Dell skal selge Netcoms 3G-kort

Nordmenn vil ha 3G-kort til sommeren og Dell skal nå tilby Netcoms kort når kundene bestiller ny bærbar.

Nordmenn vil ha tilgang på internett også når de ikke sitter på kontoret eller hjemme. Behovet for å finne et gratis trådløst nett på en kafe eller et offentlig sted er stort, men behovet kan også dekkes ved å anskaffe et 3G-kort til den bærbare maskinen.

- Vi merker en større etterspørsel etter 3G kort nå mot vår og sommer, sier Hans Seime i Dell til digi.no.

I november i fjor inngikk Netcom og Dell en strategisk samarbeidsavtale og nå skal Dell selge Netcoms 3G-kort til kundene som bestiller en ny laptop.

- Vi har stor tro på at dette samarbeidet skal kunne gi oss et ytterligere løft i salget. Når 3G etter hvert bygges inn i PCene er det viktig å ha gode samarbeidspartnere, sier Morten Birkeland direktør for salg i Netcom i en pressemelding.

Foreløpig er det kun snakk om å selge et PCMCIA kort og det vil ikke bli levert direkte fra Dell. Når kunden bestiller og velger å inkludere 3G-kort, så vil det bli sendt i to separate forsendelser selv om selve bestillingen skjer et sted.

- Vi er opptatt av kundebehov. Flere og flere ønsker å ta med seg PCen for å sende mail og surfe på nettet overalt hvor de ferdes, sier Seime.

Det ligger i kortene at det etterhvert vil bli vanlig med 3G-funksjonalitet innebygd i de bærbare maskinene, på samme måte som WLAN støtte i dag.

- Vi har ingen dato for det, men vi jobber med det, sier Seime til digi.no.

Til toppen