FORBRUKERTEKNOLOGI

Dell skal selge Netcoms 3G-kort

Nordmenn vil ha 3G-kort til sommeren og Dell skal nå tilby Netcoms kort når kundene bestiller ny bærbar.

20. apr. 2006 - 12:17

Nordmenn vil ha tilgang på internett også når de ikke sitter på kontoret eller hjemme. Behovet for å finne et gratis trådløst nett på en kafe eller et offentlig sted er stort, men behovet kan også dekkes ved å anskaffe et 3G-kort til den bærbare maskinen.

- Vi merker en større etterspørsel etter 3G kort nå mot vår og sommer, sier Hans Seime i Dell til digi.no.

I november i fjor inngikk Netcom og Dell en strategisk samarbeidsavtale og nå skal Dell selge Netcoms 3G-kort til kundene som bestiller en ny laptop.

- Vi har stor tro på at dette samarbeidet skal kunne gi oss et ytterligere løft i salget. Når 3G etter hvert bygges inn i PCene er det viktig å ha gode samarbeidspartnere, sier Morten Birkeland direktør for salg i Netcom i en pressemelding.

Foreløpig er det kun snakk om å selge et PCMCIA kort og det vil ikke bli levert direkte fra Dell. Når kunden bestiller og velger å inkludere 3G-kort, så vil det bli sendt i to separate forsendelser selv om selve bestillingen skjer et sted.

- Vi er opptatt av kundebehov. Flere og flere ønsker å ta med seg PCen for å sende mail og surfe på nettet overalt hvor de ferdes, sier Seime.

Det ligger i kortene at det etterhvert vil bli vanlig med 3G-funksjonalitet innebygd i de bærbare maskinene, på samme måte som WLAN støtte i dag.

- Vi har ingen dato for det, men vi jobber med det, sier Seime til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra