Dell skuffer

Aksjekursen raste etter resultatfremleggelse.

Dell skuffer
Verdens tredje største PC-produsent skuffet markedet da de fremla tall for sitt regnskapsmessige fjerde kvartal tirsdag. Bilde:

Verdens tredje største PC-produsent, amerikanske Dell, kunne tirsdag kveld presentere tall for sitt regnskapsmessige fjerde kvartal som vitnet om et nedkjølt marked.

Selskapet kunne melde om en omsetning på 16 milliarder dollar i kvartalet, en oppgang på 2 prosent fra samme kvartal året før. På samme tid falt driftsresultatet med 19 prosent, til 931 millioner dollar. Nettoresultatet svekket seg 18 prosent og selskapet satt igjen med 764 millioner dollar på bunnlinjen da resultatet for deres regnskapsmessige fjerde kvartal ble gjort opp. Siste virkedag i selskapets regnskapsår var 31. januar 2012.

For året som helhet endte imidlertid resultatene bedre enn året før. Selv om omsetningen bare steg 1 prosent, til 62,1 milliarder dollar, så økte driftsresultatet med hele 29 prosent til 4,43 milliarder dollar. Nettoresultatet for året som helhet endte på 3,5 milliarder dollar, en fremgang på 33 prosent fra året før.

Men markedet var ikke fornøyd med verken resultatene eller framtidsutsiktene til selskapet. Selskapet forventer en nedgang i omsetningen for første kvartal, men også at lønnsomheten vil bli bedre for sitt inneværende regnskapsår. På Wall Street endte imidlertid aksjekursen ned over 5 prosent etter at tallene ble kjent tirsdag kveld.

Det siste året har Dells aksjekurs steget kraftig ettersom investorer har hatt tillit til at selskapet vil lykkes i å øke lønnsomheten. I markedet opplever selskapet også sterkere konkurranse. I konsumentmarkedet merker selskapet betydelig konkurranse fra Apples Mac og iPad-produkter, melder Bloomberg News.

Men også lavere salg til myndighetene i USA samt harddisk-mangel som en konsekvens av flomkatastrofen i Thailand bidro til å senke resultatene.

Dell melder også om lyspunkter. Inntektene på tjenestesalg steg med 12 prosent til 2,2 milliarder dollar for det regnskapsmessige fjoråret. Dells egne lagringsprodukter økte med 33 prosent til 463 millioner dollar og omsetning fra servere og nettverk økte med seks prosent.

    Les også:

Les mer om:
;