RESULTATERFINANS

Dell sliter med marginene

Samtidig ventes omsetningen å svikte med nesten 25 prosent.

14. juli 2009 - 09:06

Dell orienterte i går ettermiddag, amerikansk tid, om sin økonomiske situasjon, i forkant av sin årlige analytikerkonferanse.

Selskapet opplyste at det venter «så vidt høyere» omsetning i inneværende kvartal enn i kvartalet som ble avsluttet 30. april. Det advarte samtidig om et «beskjedent» fall i bruttomarginene.

Dette gir et samlet inntrykk av at selskapets strategi kan være i ferd med å feile. Dell har det siste året gjentatt at man satser på lønnsomhet, ikke på å opprettholde markedsandeler. Nå svikter lønnsomheten, samtidig som man taper markedsandeler.

Omsetningen i aprilkvartalet i år var 12,3 milliarder dollar. «Så vidt høyere» omsetning i julikvartalet tilsier at analytikerne som spår 12,5 milliarder dollar treffer ganske nær blinken.

Sammenliknet med fjorårets julikvartalomsetning på 16,4 milliarder dollar er det en nedgang på 24 prosent.

Dells finansdirektør gjentok på orienteringen at man fortsetter å tro at kunder utsetter kjøp av pc-er og servere, og at på ett tidspunkt vil etterspørselen igjen være på et normalt nivå. Imens fokuserer man på å effektivisere driften slik at man er på høyde når markedet livner til.

De reduserte marginene ble forklart med høyere komponentpriser, priskonkurranse i markedet og misforhold mellom produkter og etterspørsel. Det siste betyr at mens Dell satser på dyre maskiner til bedriftsmarkedet, har etterspørselen dreid til billige pc-er til forbrukere, et marked der Dell kommer til kort.

Analytikere bekrefter at økt etterspørsel av billige pc-er i forbrukermarkedet, til fortrengsel for dyrere modeller i bedriftsmarkedet, har rammet Dell ekstra hardt.

Dell-aksjen falt fra 13,02 dollar til 12,56 dollar da varselet ble kjent, altså 3,5 prosent ned.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.