RESULTATERFINANS

Dell sliter mot et sterkere HP

Det så lenge ut som Dell ikke kunne gjøre noe galt, men nå sliter verdens største PC-produsent.

Med sin direktemodell har Dell siden oppstarten spist markedsandeler, hatt bedre marginer og ble etterhvert verdens største PC-produsent.

Men nå sliter Dell. Problemene dukket overraskende opp i fjor høst og den nye Dell-sjefen Kevin Rollins har ikke fått kontroll på problemene. En av årsakene er klare: Mark Hurd har fått rettet opp HP og spiser markedsandeler.

Og i går måtte Dell medgi at at selskapet ikke har kontroll på situasjonen. Dell vil ikke klare å innfri sine prognoser i selskapets første kvartal i år, medgir selskapet. Både omsetning og resultat vil bli lavere enn tidligere antatt.

Selskapets aksjekurs falt 5,8 prosent på Nasdaq-børsen etter advarselen.

Dells markedsandel i USA falt fra 32 prosent til 29,8 prosent i kalenderårets første kvartal ifølge analyseselskapet Gartner. For å ta igjen det tapte har Dell senket prisene og det oppgis av selskapet til å være årsaken til advarselen om svakere tall.

I USA selger Dell nå bærbare PC-er til under 500 dollar og stasjonære maskiner med flatskjerm til under 300 dollar.

Det generelle markedet for PC-er skal fortsatt være sunt.

Ifølge tall fra Gartner og IDC er det en vekst i antall solgte PC-er på 13 prosent. Størst vekst er det i forbrukersegmentet og det kan være med på å forklare Dells svakere tall. Selskapet selger flest maskiner til bedriftsmarkedet.

De nye prognosene fra Dell tilsier en omsetning på cirka 14,2 milliarder dollar i selskapets første kvartal. Tidligere prognose gikk utpå at de ville omsette for mellom 14,2 og 14,8 milliarder dollar.

Siden årsskiftet har Dells aksjekurs falt med 13,7 prosent. Selskapet vil presentere tallene for første kvartal i sitt avvikende regnskapsår 18. mai.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.