Dell stakk av med stor helsekontrakt

Alle de store var med i kampen, men Dell vant kjempe-kontrakten med Helse-Sør og deres 25.000 ansatte.

Alle de store var med i kampen, men Dell vant kjempe-kontrakten med Helse-Sør og deres 25.000 ansatte.

Sykehuspartner, innkjøps-organisasjonene til Helse Sør har inngått en storavtale med Dell. Avtalen innebærer at Dell nå blir leverandør av datautstyr til hele Helse Sør. Dette kan blant annet føre til levering av rundt 3.000 datamaskiner hvert år, melder Dell i en pressemelding i ettermiddag.

- Vi vil inngå rammeavtale med Dell på PCer, skjermer og skrivere. Det var 10 leverandører prekvalifisert til konkurransen, og Dell er innstilt som eneleverandør på denne typen utstyr, forklarer direktør for IKT i Sykehuspartner Hallgeir Lien, og fortsetter: – Det var en totalvurdering av pris, leveringskvalitet og service som gjorde at Dell ble valg, og de betingelsene vi har oppnådd mener vi er gunstig for alle foretakene.

Sykehuspartner har fått i oppdrag å overta IKT virksomheten i Helse Sør innen 1. januar 2006, og har dermed også ansvaret for å anskaffe og drifte utstyr og infrastruktur. Avtalen med Dell innebærer levering av utstyr til alle helseforetakene som faller inn under Helse Sør. Foretaksgruppen har en omsetning på rundt 14 milliarder kroner og har cirka 25,000 ansatte.

– Det er en stor avtale som vi etter planen skal signere i begynnelsen av september. Med våre omtrent 25,000 ansatte og en PC-tetthet på 50 prosent, og med utskiftninger hvert fjerde år, kan vi røft si at dette kan dreie seg om levering av rundt 3.000 PC per år. Men dette vil naturligvis avhenge av ulike faktorer, forklarer Lien. Rammeavtalen er gyldig i to år med opsjonsmulighet for forlengelse ytterligere ett år av gangen, maksimalt tre år.

Foretakene som inngår i Helse Sør er Rikshospitalet - Radiumhospitalet HF, Sørlandet sykehus HF, Sykehuset Telemark HF, Sykehuset Vestfold HF, Psykiatrien i Vestfold HF, Blefjell sykehus HF, Sykehuset Buskerud HF og Ringerike sykehus HF.

Til toppen