Dell svarer på kundeønsker om Linux

Etter massiv respons på selskapets nye kundenettsted, har Dell nå svart på noen av ønskene.

Etter at Dell åpnet IdeaStorm-fellesskapet med tilhørende nettsted for under to uker siden, har det kommet en mengde ønsker fra potensielle og nåværende kunder om mer fleksibilitet i programvareutvalget PC-ene kan utstyres med fra fabrikken.

I en melding tilbake til fellesskapet, skriver Dell at det er spennende å se fellesskapets interesse for åpen kildekode-løsninger som Linux og OpenOffice. Selskapet har derfor bestemt seg for å gjøre Linux til en valgmulighet for flere av selskapets PC-familier. I første omgang gjelder det de stasjonære OptiPlex-maskinene, de bærbare Latitude-maskinene og arbeidsstasjonene Precision, som alle er rettet mot bedriftsmarkedet.

Disse maskinene skal nå sertifiseres av Novell, men selskapet skal også evaluere mulighetene for ytterligere sertifiseringer fra andre Linux-distributører for maskiner fra hele selskapets produktserie.

Fra før tilbyr Dell det selskapet kaller n-series-familien, i utgangspunktet en serie med stasjonære PC-er og arbeidsstasjoner som normalt leveres uten installert operativsystem, men som leveres med en kopi av operativsystemet FreeDOS. Maskinene kan også leveres med Red Hat Enterprise Linux WS.

Dell annonserte i forrige uke at n-series-familien nylig er blitt utvidet med bærbare Latitude-maskiner.

Det er lite som tyder på at n-series er tilgjengelig i Norge, i hvert fall ikke direkte fra Dells norske nettbutikk.

Dell erkjenner også at mange av selskapets kunder ønsker ubegrenset kontroll over programvaren som finnes på PC-en når den leveres. Selskapet lover å se på mulighetene for å gjøre det mulig for kundene å kunne velge bort mer av programvaren som i dag er forhåndsinstallert når maskinen leveres.

Til toppen