Dell svarer på kundeønsker om Linux

Dell svarer på kundeønsker om Linux

Etter massiv respons på selskapets nye kundenettsted, har Dell nå svart på noen av ønskene.

Etter at Dell åpnet IdeaStorm-fellesskapet med tilhørende nettsted for under to uker siden, har det kommet en mengde ønsker fra potensielle og nåværende kunder om mer fleksibilitet i programvareutvalget PC-ene kan utstyres med fra fabrikken.

I en melding tilbake til fellesskapet, skriver Dell at det er spennende å se fellesskapets interesse for åpen kildekode-løsninger som Linux og OpenOffice. Selskapet har derfor bestemt seg for å gjøre Linux til en valgmulighet for flere av selskapets PC-familier. I første omgang gjelder det de stasjonære OptiPlex-maskinene, de bærbare Latitude-maskinene og arbeidsstasjonene Precision, som alle er rettet mot bedriftsmarkedet.

Disse maskinene skal nå sertifiseres av Novell, men selskapet skal også evaluere mulighetene for ytterligere sertifiseringer fra andre Linux-distributører for maskiner fra hele selskapets produktserie.

Fra før tilbyr Dell det selskapet kaller n-series-familien, i utgangspunktet en serie med stasjonære PC-er og arbeidsstasjoner som normalt leveres uten installert operativsystem, men som leveres med en kopi av operativsystemet FreeDOS. Maskinene kan også leveres med Red Hat Enterprise Linux WS.

Dell annonserte i forrige uke at n-series-familien nylig er blitt utvidet med bærbare Latitude-maskiner.

Det er lite som tyder på at n-series er tilgjengelig i Norge, i hvert fall ikke direkte fra Dells norske nettbutikk.

Dell erkjenner også at mange av selskapets kunder ønsker ubegrenset kontroll over programvaren som finnes på PC-en når den leveres. Selskapet lover å se på mulighetene for å gjøre det mulig for kundene å kunne velge bort mer av programvaren som i dag er forhåndsinstallert når maskinen leveres.

Til toppen