Dell taper globale markedsandeler

Vekstkometen Dell taper nå markedsandeler og Gartner mener de har en enkel forklaring.

Dell taper globale markedsandeler

Vekstkometen Dell taper nå markedsandeler og Gartner mener de har en enkel forklaring.

Ifølge en analyse fra Gartner var det en vekst på 13,1 prosent i antall PCer som ble solgt i første kvartal i år. Totalt ble det solgt 57 millioner PCer, bærbare og servere med x86 arkitektur.

Tidligere har Dell vokst raskere enn markedet og dermed økt sin markedsandel på bekostning av konkurrentene. Det har vært en tydelig trend siden 1989, men nå har det snudd.

- Det er et ganske interessant nivå de har nådd. De har utfordringer med å levere høy nok fortjeneste på dagens prisnivå i forbrukermarkedet. Det er fordi de fokuserer på Intel, mens konkurrentene leverer AMD og kan gå lavere i pris, sier Charles Smulders i Gartner til CNet News.

Dell hadde en vekst på 10,2 prosent i årets første kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Dermed sank markedsandelen på verdensbasis fra 16,9 prosent til 16,5 prosent.

Det går bedre for konkurrenten HP. De hadde en enhetsvekst på 22,3 prosent og har nå en markedsandel på 14,9 prosent. Størst fremgang har Acer med en vekst på 45 prosent. De har nå 6 prosent av markedet.

Til toppen