Dell tar over spakene i Dell igjen

Dell tar over spakene i Dell igjen

Dell har slitt siden Michael Dell gav fra seg roret til Kevin Rollins, men nå er det slutt og Michael Dell skal selv rydde opp.

Trolig var det mye dårlig timing og uflaks, men akkurat da Michael Dell mente at han nå kunne trekke seg litt tilbake og la andre styre det som var blitt verdens største PC-produsent, begynte det å gå dårligere.

Vekstkometen som jevnt og trutt hadde knust konkurrentene med sin direktesalgsmodell bremset plutselig opp og kvartal på kvartal de to siste årene har Dell skuffet. Samtidig, uheldigvis for Rollins og Dell, har HP fått rettet opp skuta, noe som har gjort at HP, ikke Dell er verdens største PC-produsent.

Nå ble åpenbart presset for stort - Michael Dell er tilbake og ut ryker Rollins med umiddelbar effekt. Dell er i dag styreformann, men overtar nå også hjørnekontoret han kjenner så godt.

Årsaken er klar: Nå var det nok med skuffelser: Samtidig varsler Dell om svakere tall enn ventet for fjerde kvartal. Dell medgir at både salg, inntekter og selskapets markedsandler i PC-markedet har falt det siste kvartalet.

Hva aksjonærene i Dell har ønsket og håpet på ble klart etter at nyheten sprakk: Dell-kursen løftet seg fem prosent da det ble kjent at mannen som bygget opp selskapet var tilbake i sjefsstolen.

Michael Dell startet Dell på universiteshybelen da han var 19 og er derfor blitt et av stjerneeksemplene på gründerselskaper som startes av en person hjemme og blir verdens største på sitt felt. HP, Apple og Microsoft har lignende historikk.

Til toppen