Dell tilbyr Solaris på PowerEdge-servere

Sun og Dell har inngått en avtale som kundene lenge har etterlyst.

Dell tilbyr Solaris på PowerEdge-servere

Sun og Dell har inngått en avtale som kundene lenge har etterlyst.

Toppsjef Jonathan Schwartz i Sun brukte sin hovedtale på Oracles pågående kunde- og partnersamling Oracle World i San Francisco til å kunngjøre en ny avtale med Dell: Dell vil heretter tilby sine kunder operativsystemet Solaris på utvalgte PowerEdge-servere, med support.

Avtalen innebærer at Dell og Sun også vil samarbeide om systemsertifisering, om å utvikle nye pakketilbud med Solaris på Dell-maskiner, og om å oppmuntre uavhengige programvareleverandører til å utvikle nye løsninger for Solaris-drevne Dell-servere. Målet er å gjøre Solaris på Dell til en plattform for applikasjoner «som krever pålitelighet, sikkerhet, skalerbarhet, ytelse og integrert virtualisering».

I sin hovedtale forklarte Schwartz at det er distribuert 12 millioner Solaris-lisenser. Et flertall kjøres på andre maskiner enn Suns. En kartlegging avdekket at hvert tredje eksemplar av Solaris kjøres på en Dell maskin.

I samtaler med pressen etter Schwartz’ hovedtale, sa representanter for Dell at det er tre hovedgrunner til at de har inngått avtalen med Sun: De oppfatter at Sun har en troverdig forpliktelse overfor x86-systemer, at mange allerede bruker Solaris, og at mange kunder har bedt dem inngå en formell avtale med Sun om Solaris.

Til toppen