RESULTATERFINANS

Dell tjener for lite på PC-er, bytter til servere

Også Michael Dell er rammet av priskrigen på PC-er og flykter derfor over til salg av dyrere servere. Dermed blir alliansen med Fast enda viktigere.

Einar Ryvarden
6. apr. 2000 - 15:08
DellIBMCompaq
Les om Dell, IBM og Compaqs PC-problemer:
Dell varsler svake tall
Dell stagnerer - kursen opp
Dell tilbyr Linux på alle servere
Dell må selge mer enn PC-er
Dell er størst, IBM er inne i dødsspiral


I går la Dell frem sin nye slagplan sammen med en serie nye, billige Internett-servere, utstyrt med både Windows 2000 og Linux. Selskapet skal også koble sine kunder sammen med tjenesteleverandører som bruker Dell-utstyr og konsulentselskapet Arthur Andersen.

Dell har lenge solgt Intel-baserte servere, men dette har vært biprodukter. Nå kaster selskapet seg inn i et nytt marked dominert av IBM, Compaq, HP og ikke minst Sun. For på serversiden og særlig på Internett har ikke Dell den dominansen de har på skrivebordet og kundene er heller ikke så fokusert på pris.

Dells dreining mot serversalg gjør avtalen med norske Fast enda viktigere. Dell skal selge servere med Fasts søkeprogramvare til bedrifter som ønsker å la sine ansatte søke i bedriftens dokumenthauger. Dell har trolig også skaffet seg verdifull erfaring på drift av store systemer gjennom driften av søkemotoren www.alltheweb.no (les om Dells Fast-avtale).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.