Dell trekker tilbake batteri til bærbare

Dell må trekke tilbake 27 000 batterier fra bærbare maskiner. En defekt på batteriene kunne føre til kortslutninger og antennelse.

Dell må trekke tilbake 27 000 batterier fra bærbare maskiner. En defekt på batteriene kunne føre til kortslutninger og antennelse.

27 000 batterier til flere av de populære bærbare maskinene til Dell Computer Corporation ble fredag kalt tilbake fra markedet. Grunnen var at en kunde hadde oppdaget at batteriet i en bærbar maskin hadde blitt overopphetet og begynte å ryke. Kunden tok maskinen ut av kontoret, og hele maskinen ble antent.

Dette var nok til at Dell tok affære. - Dette er den eneste rapporten av den typen vi har hatt. Vi tror det er svært usannsynlig at dette kan skje igjen, men en gang er for mye, sier Dell i en pressemelding. Det melder Financial Times.

Feilen lå hos det kjente elektronikkselskapet Sanyo Electric , og er nå rettet opp.

Batteriene var solgt sammen med visse modeller av Latitude og Inspiron maskiner.
Berørte maskiner ble solgt mellom 22 juni og 4. oktober i år, for det europeiske markedet. Det har ikke lykkes digitoday.no å funne ut hvor mange batterier som har blitt tilbakekalt fra Norge.
Dell Norge sier til digitoday.no at selskapet har full oversikt over hvem som har kjøpt hvilken modell, men det er fabrikken i Irland som tar seg av prosessen.


De berørte modellene er Latitude CPiA, CPiR, CPtC, CPtS, CPtV, CPxH og CPxJ; samt Inspiron 3700 and 3800.

Selskapet henviser til egne hjemmesider for mer informasjon.

Til toppen