RESULTATERFINANS

Dell tyr til masseoppsigelser

Dell klarer å oppnå overskudd, men det er ikke godt nok. Michael Dell sier opp mange tusen ansatte.

1. juni 2007 - 07:54

Dell var en stund verdens største leverandør takket være sin direktemodell. Erkekonkurrenten HP fikk imidlertid skikk på sin PC-divisjon, og gikk forbi.

Dell har støtt på problemer og det medførte at gründer Michael Dell tok tilbake kommandoen for cirka fire måneder siden. Han har allerede gjort flere grep. Blant annet har han begynt å endre på strategien om å være en direkteleverandør.

    Les også:

Dell har nå lagt frem resultatet for selskapets andre regnskapsmessige kvartal. Omsetningen steg litt og endte på 14,6 milliarder dollar, mens overskuddet ble redusert med 3 millioner, og endte på 759 millioner dollar.

På tross av at selskapet fortsatt genererer et relativt stort overskudd, er dette alt annet enn godt nok for Dell-sjefen. Han fortalte markedet at Dell nå skal sparke 10 prosent av de ansatte, for å få skuta på rett kjøl igjen. Det betyr at 8.800 av de 88.000 Dell-ansatte må finne seg ny jobb iløpet av de nærmeste 12 månedene.

Markedet ble begeistret, og aksjekursen spratt seks prosent opp i etterhandelen, etter at tallene og bemanningskuttene ble kjent.

Michael Dell på sin side, advarte markedet om at effekten av oppsigelsene og andre organisasjonsendringer som er igangsatt, ikke vil gi stor effekt på kort sikt.

- Disse tiltakene vil kunne gi kortsiktige endringer i selskapets prestasjoner, men gevinsten vil komme på litt lengre sikt, sier Michael Dell, administrerente direktør i Dell, ifølge Business Week.

Selv om Michael Dell har store utfordringer med å endre kursen, for å nok en gang kunne hamle opp med HP, er det fremgang å spore i selskapet.

Salget av bærbare PC-er steg med syv prosent. Den økte andelen av bærbare maskiner sørget også for at gjennomsnittsprisen på PC-ene de selger steg med 14 prosent. Det var også fremgang i lagringsdivisjonen, der omsetningen steg med 13 prosent og endte på 500 millioner dollar. Størst fremgang hadde selskapet i serversalget, det økte med 19 prosent og utgjorde 1,6 milliarder dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.