Dell utfordrer med superbillige bærbare

Omveltningene i Dell har nådd Norge, blant annet i form av superbillige bærbare.

Dell utfordrer med superbillige bærbare

Etter at han har tok over igjen i februar, har Michael Dell i tur og orden kastet det fleste mantraer han grunnla Dell på over bord: Dell har startet direktesalg, skal bygge seg opp på partner og har de to siste ukene gjort to oppkjøp av programvareselskaper.

Her i Norge har ikke omveltningsbølgen nådd helt frem, men flere ting er i ferd med å endre likevel.

Dell Norge-sjef Michael Jacobs avslørte i april at Dell Norge leter etter oppkjøpskandidater, for Dell er nå enig selskaper som HP og IBM: Mange kunder ønsker hjelp og tjenester, de vil ikke bare ha bokser levert på døren.

Markedsdirektør Hans Christian Seime forteller at Dell for alvor skal trappe opp denne jakten til høsten.

På spørsmål fra digi.no forteller han at salget av Dell-maskiner i blant annet butikkene til verdens største kjede, Walmart, går over all forventning. Men det vil ta tid før det står Dell-maskiner i norske butikker.

– Vi har ikke noen indikasjoner på hva som skjer, så det er et stykke frem, sier Seime.

Det er dog en annen endring som har ankommet Dell Norge i sommer. Mens de fleste norske kunder var på ferie, lanserte Dell en ny serie maskiner som heter «Vostro».

    Les også:

Vostro skal lappe igjen et hull som Dell har slitt med: Salget av bærbare PC-er til privatkunder og småbedrifter har eksplodert det siste årene. Dells manglende modellutvalg her har bidratt til Dells store salgsproblemer det siste året, blant annet fordi billigmodellene også skal drive salget i fattigere land.

Og Dell skal ha for å ha slått til: Den billigste Vostro-modellen, Vostro 1000, koster bare 4200 kroner inkludert moms. Det er noe av det aller billigste PC-en man får i Norge som selges på vanlig måte. Enkelte andre har kjøpt inn partier og i korte perioder har solgt maskiner ned til 3500 kroner.

Vostro har en enklere AMD-prosessor, 1 GB minne og 15,4 tommer skjerm.

Elkjøp selger nå en maskin fra mindre kjente Advent til 4000 kroner, men den har bare 512 MB minne, noe som er veldig lite for Windows Vista.

– Nå skal vi ta marked i SMB-segmentet og skolemarkedet, sier Seime til digi.no.