Dell utstyrer PC-er med populær Linux-distro

Dell har valgt Linux-leverandør og skal begynne å tilby konsument-PCer med Linux om kort tid.

Dell utstyrer PC-er med populær Linux-distro
Bilde:

PC-er med ferdiginstallert Linux var det valget potensielle Dell-kunder stemte til topps i PC-leverandørens IdeaStorm-forum i februar. Selskapet lovet senere å komme med flere modeller, både stasjonære og bærbare, med Linux som operativsystemalternativ. Fra før tilbyr Dell enterprise-utgaver av Red Hat og Suse Linux på utvalgte bedriftsmodeller.

I går offentliggjorde Dell at selskapet har inngått samarbeid med Canonical om å tilby Linux-distribusjonen Ubuntu på utvalgte stasjonære og bærbare PC-er for konsumentmarkedet. Valget av Ubuntu er lite overraskende. I april ble det kjent at Dell-sjef Michael Dell selv benytter Ubuntu på sin bærbare PC i hjemmet.

    Les også:

Dell har allerede opprettet et diskusjons- og supportforum for selskapets Linux-brukere. Ubuntu 7.04 vil i første omgang bare bli tilbudt amerikanske kunder. Lanseringen av tilbudet vil ifølge Dell skje i løpet av få uker.

- Dell vil samarbeide med oss for å sikre at Ubuntu fungerer fullt ut på deres maskinvare, sier Chris Kenyon, sjef for Ubuntu-forretningsutvikling i Canonical, til BBC News.