FORBRUKERTEKNOLOGI

- Dell utvikler Android-mobil

Googles mobilplattform får stadig bredere støtte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. okt. 2009 - 08:36

Dell skal ifølge velrenomerte Wall Street Journal selge en Android-basert mobiltelefon gjennom det amerikanske teleselskapet AT&T. Det forteller ikke navngitte kilder til den amerikanske avisen.

Det er ventet at mobilene vil komme i salg i 2010 og skal være de første Android-mobilene som tilbys av AT&T. Dermed vil alle de fire største mobiloperatørene i USA tilby en Android-basert mobiltelefon.

Ifølge WSJs kilder skal mobilen ha mye felles med en modell som Dell tidligere i år avduket i Kina. Denne mobilen, mini3i, er laget i samarbeid med China Mobile og er ifølge ryktene en forholdsvis enkelt utstyrt smarttelefon med stor berøringsskjerm.

Dell har tradisjonelt satset først og fremst på pc-er og servere. Men etter å ha tapt andeler i de disse markedene, begynt selskapet å se seg om etter nye inntektskilder.

Dette er ikke første gang det har vært gått rykter om at Dell snuser på både mobiltelefoner og programvare fra Google. I mai kom det meldinger om at selskapet holder på å utvikle netbooks med Android. Selskapet har også uttalt at det vurderer produkter basert på Chrome OS.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.