Dell valgte norsk fingeravtrykk-sensor

Kommer i pc-er og nettbrett allerede dette kvartalet.

Administrerende direktør Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics.
Administrerende direktør Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics.
27. okt. 2015 - 09:58

Next Biometrics røper i dag at de har fått en større avtale med Dell.

Dette er storkunden som det Oslo Børs-noterte teknologiselskapet tidligere har omtalt som en såkalt Tier 1-partner.

– Vi er stolte over at Dell har valgt våre fingeravtrykksensorer, sier administrerende direktør Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics i en børsmelding tirsdag.

Den norske biometriløsningen skal lanseres i en rekke Dell-produkter allerede i dette kvartalet. Dell har tidligere gitt opp produksjon av smarttelefoner.

Dell Norge visste ikke

Når vi ringer norgessjefen i Dell, Solveig Ellila Kristiansen tirsdag morgen, så hadde ikke hun fått med seg nyheten.

– Jeg synes dette er bra. Selv sitter jeg ikke nær nok produktbeslutninger, men dette var en hyggelig nyhet. Så er jeg heller ikke overrasket over at Dell velger en norsk underleverandør. Det er mye bra som utvikles i Norge, sier Kristiansen til digi.no.

Minst 1,2 millioner

I dagens melding skriver Next at deres fingeravtrykksensorer skal lanseres i en rekke nye bærbare pc-er og nettbrett fra Dell. En nærmere beskrivelse av leveransen eller omfanget foreligger ikke. Avtalen skal imidlertid være større enn tidligere antatt.

Under en presentasjon i morges fortalte Etholm-Idsøe at de regner med å levere mer enn de 1,2 millioner enhetene de tidligere har kommunisert.

– Vi guider ikke noe eksakt antal, med det blir definitivt mer enn 1,2 millioner, sier Next Biometrics-sjefen, ifølge E24.no.

Det norske selskapet oppgir pris som den viktigste faktoren til hvorfor Dell valgte nettopp dem. Next hevder at deres sensorer koster opptil 70 prosent mindre enn konkurrentenes tilsvarende produkter.

Next Biometrics har vært blant de klare vinnerne på Oslo Børs i høst. Bare den siste måneden har aksjekursen løftet seg mer enn 250 prosent. Selskapet har nå en markedsverdi på rundt 1,88 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.