RESULTATERFINANS

Dell vant budkrigen om Quest

I en tid da pc-er står stille, skal bedriftsprogramvare danne grunnlag for kraftig vekst.

Dell har en strategi for å gjøre seg mindre avhengig av pc-markedet. Oppkjøp de siste månedene går alle i den retningen. Det gjør også dette senteret for forskning og utvikling som Dell åpnet i Santa Clara i California 19. oktober i fjor.
Dell har en strategi for å gjøre seg mindre avhengig av pc-markedet. Oppkjøp de siste månedene går alle i den retningen. Det gjør også dette senteret for forskning og utvikling som Dell åpnet i Santa Clara i California 19. oktober i fjor. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images / All Over Press

Quest Software og Dell meldte i går at Dell har vunnet budkrigen om Quest.

    Les også:

Quest var opprinnelig en spesialist på databaseadministrasjon. Selskapet har brukt de siste årene på å kjøpe opp mindre leverandører av bedriftsprogramvare innen drift, administrasjon og sikkerhet. Per i dag har de en svært bred portefølje innen drift og administrasjon, sikkerhet, datavern og brukerforvaltning.

Ifølge Dell passer denne porteføljen som hånd i hanske til det de selv har utviklet og kjøpt av bedriftsprogramvare de siste årene. Dell innser at pc-markedet vil gi få muligheter til vekst de kommende årene. Bedrifters behov for private og hybride nettskyløsninger tilbyr langt bedre utsikter til økt omsetning.

Den opprinnelige planen til Quest var å selge seg til en gruppe private investorer. 9. mars inngikk de en avtale om å selge seg til Insight Venture Partners for 2 milliarder dollar, tilsvarende 23 dollar per aksje. Dette utløste interesse fra andre beilere. I forrige uke ble det kjent at Dell hadde lagt inn et bud tilsvarende 2,32 milliarder dollar.

Budet fra Dell som vant fram, var på 2,36 milliarder dollar, tilsvarende 28 dollar per aksje. Det er 44 prosent over Quests aksjekurs per 8. mars.

I kalenderåret 2011 omsatte Quest for 858 millioner dollar, opp 11 prosent fra 2010. Nettoresultatet havnet på 44 millioner dollar, mindre enn halvparten av resultatet for 2011 som var 99 millioner dollar. Selskapet sysselsetter 3 850, hvorav 1 500 programvareselgere og 1 300 utviklere.

Dell sier at Quest vil utgjøre grunnlaget for en større satsing innen programvare, der årsomsetningen skal vokse kraftig fra dagens nivå på 1,2 milliarder dollar, Quest inkludert. Dell opprettet en egen avdeling for programvare tidligere i år, og rekrutterte tidligere CA-sjef John Swainson til å lede den. Avdelingen ble utvidet med to oppkjøp i våres, henholdsvis Wyse Technology i april (løsninger for brukerforvaltning) og Sonicwall i mars (IT-sikkerhet). Andre nøkkeloppkjøp er Clerity Solutions og Make Technologies, begge spesialister på å flytte systemer fra stormaskiner og over på moderne serverparker, og på å fornye gamle applikasjoner med tanke på reduserte kostnader til drift og vedlikehold.

På en analytikerkonferanse 13. juni sa Dell at de har til hensikt å øke omsetningen innen datasenterrelatert maskinvare, programvare og tjenester med 45 prosent til 27,5 milliarder dollar innen regnskapsåret 2015–2016.

Dell nevner spesielt fire områder der Quest vil spille en sentral rolle:

  • Identitet- og tilgangskontroll, der det skal skapes en helhetlig portefølje av Quest, Sonicwall og Secureworks
  • Ytelsesovervåking
  • Drift av Windows-servere
  • Databasedrift og -forvaltning
Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.