RESULTATERFINANS

Dell varsler enorm investering i Kina

Kan komme på over 100 milliarder dollar over ti år.

Dells satsing i Kina omfatter også tiltak for å bygge forbindelser til befolkningen. Bildet er fra et arrangement for å gjøre ungdom kjent med robotteknologi.
Dells satsing i Kina omfatter også tiltak for å bygge forbindelser til befolkningen. Bildet er fra et arrangement for å gjøre ungdom kjent med robotteknologi.
17. sep. 2010 - 14:04

Dell har de siste årene satset stort i Kina. Det har gitt gode resultater. Kina er Dells nest viktigste marked, etter USA, og Dell er den nest største leverandøren av pc-er i Kina. Markedsandelen er 9,0 prosent, mot 28,7 prosent for Lenovo og 8,2 prosent for HP (av 16,6 millioner pc-er levert i det kinesiske markedet i andre kvartal i år, ifølge IDC). Siden 2000 er årsomsetningen i Kina økt med en faktor på 11. I siste regnskapskvartal var økningen 52 prosent over tilsvarende kvartal for et år siden.

Nå varsler Dell en storstilt opptrapping av innsatsen i Kina, og opplyser at deres samlede investeringer i landet kan komme opp i svimlende 100 milliarder dollar de neste ti årene.

Utvidelsen starter med to tiltak.

Dells senter i Xiamen skal utvides med ytterligere 500 årsverk, med tanke på å støtte opp om forventet vekst i andre asiatiske markeder. Senteret teller i dag 6000 årsverk.

Dell har også bestemt seg for å følge opp den kinesiske regjeringens strategi for å utvikle det vestlige Kina, ved å åpne et anlegg for produksjon, salg og tjenester i Chengdu. Dette anlegget skal være operativt i løpet av 2011, og ventes å vokse til 3000 årsverk.

I tillegg til lokal administrasjon og to produksjonsanlegg i Xiamen, har Dell et av sine største utviklings- og designsentre utenfor USA i Shanghai, og et internasjonalt tjenestesenter i Dalian.

Den kinesiske regjeringens tiltak for å utvikle de vestlige områdene i landet har motivert flere andre store IT-aktører til å satse i Chengdu. Blant dem er Hon Hai Precision Industry, verdens største OEM-produsent av elektronisk utstyr, som i dag sysselsetter 920 000 årsverk i Kina. Intel har planer om å flytte et anlegg fra Shanghai til Chengdu. HP åpnet tidligere i år et produksjonsanlegg i Chongqing, en by nær Chengdu.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.