RESULTATERFINANS

Dell varsler milliardbud

Trøster seg med mindre lagringsselskap etter at 3Par glapp.

10. des. 2010 - 13:04

Dell tapte en dramatisk budrunde mot HP for å kjøpe opp lagringsspesialisten 3Par i begynnelsen av september.

Etter nederlaget, som endte med at HP betalte 2,35 milliarder dollar, mer enn tre ganger det 3Par var villige til å selge seg til Dell for, ble det spekulert i at Dell ville trøste seg med alternative oppkjøp.

I november ble det klart at EMC kjøper Isilon Systems, en av de to mest aktuelle kandidatene.

Dell varsler nå at de ønsker å kjøpe den andre: Compellent som er spesialist på virtualisert lagring til små- og mellomstore bedrifter.

I en felles kunngjøring heter det at Dell tilbyr 27,50 dollar per aksje. Det priser Compellent til 876 millioner dollar, som tilsvarer 5,25 milliarder kroner.

Det påpekes at ingenting er avgjort, og at verken Dell eller Compellent ønsker å kommentere transaksjonen før avtalen eventuelt er underskrevet.

Dell har samarbeidet med EMC om videresalg av deres lagringsløsninger i nesten ti år, men dette forholdet går nå mot slutten, ifølge flere analytikere.

- Hvis kampen om 3Par var et offentlig brudd, så er denne kunngjøringen skilsmissen, sier analysesjef Paul Mansky i Cannacord Genuity til New York Times.

Lagringsmarkedet har vært preget av kraftig konsolidering de siste par årene, drevet av teknologigantenes iver etter å levere løsninger i nettskyen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.