BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell varsler priskrig innen lagring

Dell er beredt til å gjennomføre trinn 2 av høstens partnerskap med EMC, og sikter mot priskrig innen store lagringssystemer.

20. mars 2002 - 07:07
Ole Konnerupdigi.no


Ved at Dell går inn på innkjøpssiden kan EMC få betydelig lavere priser enn selskapet greier å oppnå i dag. Det vil være et viktig bidrag til at også de ferdige produktene kan selges billigere.

- På sikt kan også Dell overta selve produksjonen av Clariion-produktene, etter de samme retningslinjene som ligger til grunn for produksjonen av våre PC-er og servere, sier Konnerup.

- Det innebærer ytterligere en mulighet for lavere priser, mener han.

Det kan etter hvert også bli snakk om at Dell samarbeider med EMC om å utvikle nye typer lagringsprodukter, legger Konnerup til.

- Poenget er at vi bruker på lagring den samme strategien som har gjort Dell til suksessleverandør av både PC-er, bærbare PC-er og servere. Vi får opp volumet og slår til med effektive innkjøps- og produksjonsmetoder for å drive prisene ned. Se på servermarkedet. Der er det en helt annen prisstruktur enn før Dell kastet seg ut på dette markedet.

Dell har vært den PC-leverandøren som har greid seg best gjennom vanskelige konjunkturer de siste året. Når selskapet nå varsler priskrig på lagring i samarbeid med lagringsmarkedets fremste spesialist, er det en kraftig utfordring til Compaq som vokser inn i lagringsmarkedet nedenfra, til Hitachi som selger sine produkter til blant andre Sun og Hewlett-Packard på OEM-basis, og også til IBM.

For EMC innebærer samarbeidet med Dell en strategi for å snu en tendens der selskapet taper andeler i et marked preget av store forandringer. Før eller siden blir avanserte teknologinisjer omdannet til standardvare. Dette er i ferd med å skje innen lagring, og EMC må justere kartet etter terrenget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.