Dell vil fortsatt levere PC-er med Windows XP

Mange av Dells kunder vil kunne velge PC-er med Windows XP i minst et år til.

Dell vil fortsatt levere PC-er med Windows XP

Mange av Dells kunder vil kunne velge PC-er med Windows XP i minst et år til.

Microsoft skal etter planen slutte å levere OEM- og retail-lisenser for Windows XP den 30. juni i år, bortsett fra til ULCPC-er, altså ultrabillige PC-er av typen Asus Eee og XO-maskinen fra stiftelsen One Laptop Per Child (OLPC), samt svært billige og enkle, stasjonære PC-er.

Systembyggerlisenser skal derimot være tilgjengelig til og med en 31. januar 2009. En oversikt over livssyklusen til Microsofts produkter finnes på denne siden.

    Les også:

Men nå har Dell sendt ut en e-postmelding til noen av selskapets kunder hvor det opplyses om at man fortsatt vil kunne få levert mange av Dells modeller med Windows XP også etter denne datoen. Faktisk lover Dell at dette vil kunne skje i alle fall ut 2009, og sannsynligvis enda lenger.

Brevet er gjengitt på denne siden.

Maskiner i produktseriene Latitude, Precision og Optiplex vil kunne leveres med Windows XP Profesional uten tillegg i prisen, mens Vostro-maskinene vil kunne leveres med det eldre operativsystemet mot et mindre tillegg i prisen. Trolig gjelder dette bare bedriftskunder.

Sammen med maskinene som er utstyrt med Windows XP, vil Dell sende med installasjonsplater for både XP og Vista, slik at kundene, dersom de ønsker det, kan velge å migrere til Vista i stedet på et senere tidspunkt. Dette skal kunne gjøres uten ekstra kostnader.

Windows XP skal også fortsatt være tilgjengelig for kunder som benytter nedgraderingsrettighetene knyttet til Vista Business Open Licensing-avtalen.

Til toppen