Dell vil gi deg GRATIS Internett-tilgang

Dell Computer lanserer nå DellNet, en gratis, pan-europeisk Internett-tjeneste som vil være forhåndsinstallert på samtlige nye Dimension-PC-er med Windows 98.

Dell Computer lanserer nå DellNet, en gratis, pan-europeisk Internett-tjeneste som vil være forhåndsinstallert på samtlige nye Dimension-PC-er med Windows 98.

- DellNet blir den enkleste måten å koble seg til Internett på, enten om du er førstegangsbruker eller allerede har et kundeforhold til en Internett-leverandør (ISP). En enkel nedlasting fra den relevante DellNet-siden på nettet gir deg umiddelbar tilgang, uten at du først må gjennom tungvinte installasjons- eller registreringsrutiner, hevder Jan Gesmar-Larsen i Dell.

Til Internetnews.com sier han at Dells tilbud om gratis Internett er et resultat av selskapets nyinngåtte samarbeidsavtale med teleoperatøren British Telecom (BT) og nettsøkemotoren Excite. Dells maskinkjøpende kunder vil kunne benytte programvare fra BT (BT ClickFree) til å knytte seg til ISP-er over hele Europa, mens Excites portalteknologi danner basisen for navigeringen på nettet.

Det lyktes ikke digi.no tirsdag kveld å få en bekreftelse fra norske Dell om - og eventuelt når - selskapet vil innføre gratis Internett-tilgang i Norge, men ifølge Internetnews.com kjøres det nå i gang en DellNet-portal i England som skal være fullt operativ innen 21. juni. Deretter, om en måneds tid, skal liknende tjenester settes opp i Frankrike og Tyskland, fulgt av andre europeiske land utover året.

De som kjøper Dells Dimension-PC-er med Windows 98 vil foruten gratis Internett-tilgang også få anledning til å skreddersy sine oppstartssider med Excites innholds- og layout-verktøy.

I mars i år meldte digi.no at Dell Norge åpnet sin nye Internett-butikk med lave priser på blant annet skrivere. Begynnelsen er beskjeden, med en satsing på 40-50 produkter, men nettbutikken ventes å vokse raskt i størrelse. Dell USA har lenge hatt en slik butikk og åpnet for ikke lenge siden et supermarked på Internett med hele 30.000 forskjellige typer dataprodukter, programvare og tilleggsutstyr.

- Vi kan holde svært lave priser fordi varene sendes direkte fra Ingram-Micros lager ved siden av vår fabrikk i Irland, forklarte Eirik Lunde, administrerende direktør i Dell Norge, til digi.no da den norske nettbutikken skulle lanseres.

Og det skal ikke så mye fantasi til for å forstå hvorfor Dell stadig er hissig på å pønske ut tilleggsprodukter som nettbutikkene Dellware og nå DellNet. I likhet med de øvrige PC-leverandørene opplever også Dell nedbremsingen i sitt tradisjonelle maskinvaresalg. Dell har svært lenge økt salget med 50 prosent i året. Dette er det slutt på - en tøffere konkurranse reduserte veksten til 38 prosent i fjerde kvartal i fjor.

Målet med nettbutikkene og DellNet er slik sett både å øke verdien av hvert salg for å motvirke den fallende snittprisen på PC-er, samt å øke det totale salgsvolumet.

Og Dells direktesalgsmodell på nettet har allerede gitt solide resultater: I første kvartal omsatte selskapet PCer over nettet for omlag fire millioner dollar.

Daglig...


* * * * * *

Se også:
Her finner du svar på de vanligste spørsmålene brukerne har om BTs gratistilkobling til Internett, BT ClickFree.

Flere detaljer om DellNet, bl.a. de britiske tellerskrittprisene som legges til grunn for tjenesten.

Hvilke systemkrav gjelder?

Til toppen