Dell viser muskler

Den nye Workstation 400 fra Dell er en drømmemaskin for alle som bruker PC til vanlig. Det blir nok bare en drøm for de fleste - maskinen vil koste USD 5.878.

Den nye Workstation 400 fra Dell er en drømmemaskin for alle som bruker PC til vanlig. Det blir nok bare en drøm for de fleste - maskinen vil koste USD 5.878.

Pentium II 300 MHz prosessor, 128 MB EDO RAM, 4.3 Gb SCSI harddisk, OpenGL grafikkaksellerator med 16 MB minne og NT 4.0. Det lyder som søt musikk i nerde-ører, og nå skal altså Dell gjøre den klar for salg. Dell har opplevd en større vekst enn sine hovedkonkurrenter, og som følge av sin direktesalgsmodell med ordrebasert produksjon, har Dell lenge vært prisledende i markedet.

Ordrebasert produksjon er det heteste konseptet i databransjen (selv om Dell har drevet med dette siden starten). Dell kombinerer dette med direktesalg - det vil si salg direkte til brukere. Kunden bestiller og spesifiserer sin maskin ved Dells salgskontor, som så sender ordren til Dells fabrikk som setter sammen maskinen. Ved å bruke denne kombinerte forretningsmodellen sparer Dell fordyrende ledd, og begrenser lagerhold og risiko for ukuranse. Andre aktører som Compaq, IBM og HP har kunngjort egne varienter av ordrebasert produksjon. Compaq har sågar gitt signaler om at selskapet vil trappe opp sitt direktesalg.

Workstation 400 er bygget fra opp fra grunnen av Dells teknikere. Maskinen er laget med hensyn på kostnader og skal gjøre det lett for kundene å installere komponenter selv. Istedenfor å måtte bruke skrujern vil man nå kun behøve å trykke inn to knapper for å få tatt av dekselet. Konstruksjonen inne i maskinen er oversiktelig og lettfattelig, skriver ZDNet. Det tar bare 15 sekunder å skifte RAM-brikker.

Arbeidsstasjonen vil leveres med Ethernet-kort, to USB-utganger, mange ekspansjonsspor. For dem som er spesielt interessert kan vi nevne at grafikkkonfigurasjonen er ekstremt bra. Elsa GLoria-L/MX 3D grafikk akseleratorkort med 16 MB RAM (8 MB VRAM frame buffer og 8 MB EDO RAM Z-buffer).

Hvis du leter etter en NT-arbeidsstasjon vil du helt sikkert komme til å finne denne maskinen på din korte liste over alternativer.

Til toppen