Dells resultater løfter seg

PC-kongen Dell la i går frem tall som viser den første resultatveksten på fire kvartaler. Michael Dell tror ikke noe på en rask opptur.

Dell omsatte i fjerde kvartal for 8,06 milliarder, et fall på syv prosent fra fjerde kvartal i 2000. Tatt i betraktning at AMD mener at markedet falt med 35 prosent i 2001, viser dette hvordan Dell spiser markedsandeler. Dell passerte i fjor sommer Compaq og er nå verdens største PC-produsent.

Resultatet løftet seg fra 434 millioner dollar i fjerde kvartal 2000 til 456 millioner dollar nå. Dette er første løftet på et år og viser at Dells kostnadskutt og oppsigelser har fungert. Men 2000-tallene inkluderte en avsetning på 105 millioner til omstrukturering.

De dårligere økonomiske tidene har til tross for sterk salgsvekst slått ut tungt for Dell. Gjennomsnittsprisen på en PC har falt fra 2050 dollar til 1700 dollar på et år.

Michael Dell forsøker å roe forhåpningene til at PC-salget plutselig skal løsne igjen. Han spår i stedet et forsiktig og rolig løft for PC-bransjen gjennom hele året. Men første kvartal vil ikke bidra til dette - mange handlet ny PC til jul og resultatet vil falle 3-5 prosent sammenlignet med det foregående julesalg-kvartalet.

Til toppen