RESULTATERFINANS

Deloittes stopper salget av konsulenter

Deloitte Touche Tohmatsu har lenge forsøkt å selge sin konsulentdivisjon, men trekker nå tilbudet.

4. des. 2003 - 09:36

Det store konsulent og revisjonsselskapet Deloitte Touch Tohmatsu opplyser nå at de ikke lenger har planer om å selge ut sin konsulent og IT-tjenesteoperasjon. Denne ble forsøkt fisjonert ut tidligere i år, etter at blant annet ledelsen i konsulentselskapet forsøkte å ta over selskapet.

Selskaper som angivelig også skulle kjøpe konsulentdelen var Hewlett-Packard og Accenture. Nå sier imidlertid sjefen for Europa-operasjonen, Eggie Kock, at selskapet ”absolutt” ikke er interessert i å selge sin konsulentoperasjon, skriver Computerwire.

Deloitte er det eneste av de såkalte ”Big Five” konsulenthusene som ikke har delt opp sin revisor- og konsulentoperasjon. Sammensmeltingen av konsulent- og revisorforretningen ble alvorlig kritisert etter avsløringer i Arthur Andersen og KPMG. Dette førte til at IBM kjøpte PwC Consulting og CGE&Y kjøpte konsulentdelen til Ernest & Young. KPMG skilte ut sin konsulentdel i USA, som nå går under navnet Bearing Point, og Andersen Consulting skiftet navn til Accenture.

Etter mye frem og tilbake i Deloitte-organisasjonen er det nå klart at selskapet har endret strategi, og vil altså ikke vil selge ut konsulentoperasjonen. Problemet med denne strategien er at selskapet ikke kan søke konsulentoppdrag i bedrifter hvor man utfører revisoroppdrag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.