Delte ut Windows 8 til Mac-utviklere

Kommer trolig til å gjøre det igjen.

Delte ut Windows 8 til Mac-utviklere
Med Windows QuickStart Kit kan utviklere (og trolig også andre) kjøre Windows 8 og IE10 på Mac. Bilde: digi,no

Mange (web)utviklere benytter en Mac. Men etter at Microsoft la ned Internet Exlorer for Mac OS X for snart ti år siden, har ikke brukerne av OS X hatt direkte tilgang til Microsofts nettleser. Driver man med webutvikling, er det selvfølgelig nødvendig å teste at ting virker også i Internet Explorer, som fortsatt har en markedsandel på mellom 29 og 56 prosent, avhengig av hvem man spør.

Det er fullt mulig å laste ned alle utgaver av Internet Explorer, fra og med versjoner 6 til 10, som en virtuell, Windows-basert maskin. Men Windows-versjonene som følger med her har visse begrensninger, og de avhenger av at man har en egnet virtualiseringsprogramvare fra før.

Microsoft vil gjerne at iOS-utviklere også lager applikasjoner for Windows Store.
Microsoft vil gjerne at iOS-utviklere også lager applikasjoner for Windows Store. Bilde: Microsoft

Tirsdag denne uken kom Microsoft med et ganske attraktivt tilbud for mange webutviklere med Mac. Da lanserte selskapet det som kalles Windows 8 QuickStart Kit, som i praksis er en USB-pinne med en full Windows 8 Pro-lisens, en fullversjon av Parallels Desktop 8 for Mac, samt løsninger rettet mot iOS-utviklere som gjør det mulig for dem å lage Windows Store-applikasjoner på Mac.

Det å ha tilgang til Windows 8, og ikke bare IE10 i Windows 7, gir mulighet til også å teste webløsninger i Modern UI-utgaven av IE10.

For å få dette tilsendt, måtte utviklerne donere 25 dollar til en veldedig organisasjon. Interessen må ha vært større enn Microsoft hadde forutsett, for QuickStart-settet var utsolgt etter kort tid.

Nettopp fordi interessen var så stor i forholdet til tilbudet, opplyser Microsoft på denne siden at selskapet skal se på muligheten til å tilby Windows 8 QuickStart Kit på nytt om ikke så lenge.

Det heter seg på bestillingssiden at tilbudet kun gjelder for utviklere, men «utvikler» er ikke akkurat noen beskyttet tittel, så i praksis sannsynligvis alle kunne bestille.

Les mer om: