Delvis Minside-tilgang for Skandiabanken

Skandiabankens kunder får trolig tilgang til Sikkerhetsportalen og dermed Minside før DNB Nor, men kun delvis.

Skandiabankens kunder får trolig tilgang til Sikkerhetsportalen og dermed Minside før DNB Nor, men kun delvis.

Skandiabanken har signert en avtale med BBS om deltagelse i Sikkerhetsportalen, som ble lansert i dag. Dette er løsningen som skal gi tilgang til borgerportalen Minside, når den kommer.

Minside skulle etter planen også vært lansert i dag, men den er blitt utsatt.

Det er BBS som har utviklet og levert Sikkerhetsportalen, som ble lansert tidligere i dag. Mens Brønnøysundregistrene forvalter Sikkerhetsportalen på vegne av staten og Kommunenes Sentralforbund.

Skandiabanken er nå i gang med sitt løp.

- Endelig avtale skal inngås innen 31. mars, og frem til dette vil det være en del arbeid, sier Stein-Arne Tjore, informasjons- og markedssjef i BBS, til digi.no

- Våre kunder vil med dette være blant de første som får tilgang til de offentlige etater som velger å benytte Sikkerhetsportalen. Dette er et viktig steg for å gjøre hverdagen enklere for våre kunder, sier Trond Erik Birkeland, leder for Marked og Kommunikasjon i Skandiabanken i en pressemelding.

    Les også:

Dette betyr imidlertid ikke at Skandiabankens 270.000 kunder vil kunne bruke sin bank-innlogging som ID mot sikkerhetsportalen 31. mars. Dette vil trolig skje noe senere.

Skandiabankens ID vil heller ikke passere som ID til de tjenestene på Minside som krever mest sikkerhet. Blant identitetene som godkjennes vil det være to klasser, standard og høy, og Skandiabanken tar sikte på godkjenning som standard-ID.

Dermed vil brukerne trolig ikke få tilgang på sensitive helseopplysninger om seg selv gjennom Minside. Andre tjenester kan også kreve det høyeste sikkerhetsnivået.

- Det er det enkelte brukersted som definerer om det er "person standard" eller "høy" som må til for tilgang, sier Tjore.

Storbanken DNB Nor ble forsinket i sitt arbeid med en godkjent ID da DNB og Sparebanken Nor fusjonerte. Ny dato for bankens en million kunder er trolig tredje kvartal 2006.

Til toppen