Dementerer ny Huawei-rapport

Det hvite hus nekter for å ha klarert Huawei mot mistanke om spionasje.

Det hvite hus (arkivfoto).
Det hvite hus (arkivfoto). Bilde: Wikimedia Commons
18. okt. 2012 - 10:30

I en Reuters-melding heter det at Det hvite hus har gjennomført en 18 måneder lang sikkerhetsgranskning av utstyrsleverandører til amerikanske teleoperatører, og at granskningen ikke har avdekket noe som tyder på at Huawei skulle være innblandet i spionasje.

Det heter videre i meldingen at granskningen har konkludert med at utstyr fra Huawei likevel medfører risiko, ikke på grunn av spionasje men på grunn av sikkerhetshull.

Når det gjelder spionasje, motsier granskningen konklusjonen i en rapport fra etterretningskomiteen i USAs kongress. Påstanden om sikkerhetshull er i tråd med oppfatningen til den tyske sikkerhetsforskeren Felix «FX» Lindner, som har redegjort for «kodekvalitet fra 1990-tallet» på flere åpne konferanser de siste månedene.

Les også:

Reuters bygger sine opplysninger om granskningen på to anonyme kilder. Granskningen skal være gradert. Den skal bygge på detaljerte spørsmål stilt til nærmere 1000 innkjøpere av teleutstyr. Den ene kilden sier granskningen ville avdekket medvirkning til spionasje dersom noe slikt hadde forekommet.

Overfor Reuters nekter Caitlin Hayden, sikkerhetstalsperson for Det hvite hus, å kommentere granskningen.

Teknologibloggen Hillicon Valley melder at Det hvite hus benekter at det har forekommet en sikkerhetsgranskning av utstyrsleverandører til amerikanske teleoperatører.

Det siteres følgende fra en e-postmelding underskrevet den samme Caitlin Hayden:

– Det hvite hus har ikke gjennomført en gradert granskning som har ført til at teleutstyrsleverandører er klart, slik Reuters melder. I oktober i fjor ble Huawei utestengt fra leveranser til USAs trådløse nødnett for førstelinjen, grunnet amerikanske myndigheters bekymring for den nasjonale sikkerheten, skriver Hayden.

Huawei har konsekvent benektet enhver befatning med spionasje.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.