KARRIERE

Dementerer påstand om 20 prosent kutt

Mange melder om store kutt, men Yahoo selv avviser «20 prosent» som «upresist».

12. nov. 2010 - 09:38

Flere amerikanske nyhetstjenester, blant dem TechCrunch og Wall Street Journal melder, med utgangspunkt i uoppgitte interne kilder i Yahoo, at nettgiganten vurderer å kutte staben med opptil 20 prosent. I oppdaterte artikler siterer begge Yahoos dementi, som lyder slik:

– Yahoo foretar fortløpende vurderinger av utgiftene med tanke på å oppnå selskapets finansielle mål. Men et generelt kutt på 20 prosent av staben er villedende og upresist, uttaler talsperson Charles Sipkins i Yahoo.

Yahoo har i dag 14 100 ansatte.

Meldingen i Wall Street Journal går ut på at produktsjef Blake Irving, som er ansvarlig for forbrukeravdelingen til Yahoo med rundt 7000 ansatte, har bedt sine nærmeste underordnede utarbeide driftsplaner der staben kuttes med opptil 20 prosent. Det er ikke klart hvorvidt en tilsvarende oppfordring er gått ut til avdelinger som ikke rapporterer til Irving.

Yahoo nedbemannet med 1400 årsverk i desember 2008, og med 700 i april 2009. Siden har staben økt noe.

TechCrunch viser til en rapport referert av Business Insider, der Yahoo-sjef Carol Bartz rangeres blant USAs 25 mest overbetalte toppledere. Med lønn, bonuser og opsjoner skal hun ha innkassert 39 millioner dollar i 2009. Ved å redusere dette rundt ti millioner dollar, kunne 300 ansatte holdes gående med en årslønn på 100 000 dollar, skriver TechCrunch. Denne delen av artikkelen omfattes ikke av noe dementi fra Yahoo.

IT-giganter som Facebook og Google er i ansettelsesmodus, og tilbyr gode betingelser. Yahoo risikerer med andre ord en uønsket frivillig nedbemanning, eller å ta til takke med dårligere kompetanse.

Regnskapstallene som Yahoo leverte nylig, for septemberkvartalet, var udramatiske. Samtidig tyder de ikke på at selskapet er på vei mot å innfri Bartz' løfter om «et helt nytt selskap» innen 2012, med utgangspunkt i alliansen med Microsoft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.