Demonstrasjon av ny trådløs protokoll for datasynkronisering

På det første toppmøtet til alliansen SyncML, demonstrerte Nokia hvordan den nye standarden kan brukes til å synkronisere data over Internett.

Toppmøtet ble holdt i Los Angeles fredag. Alliansen for den nye standardprotokollen for synkronisering av data over Internett har nå over 250 medlemmer - nær sagt "alle" unntatt Microsoft. Grunnleggerne er Ericsson, IBM, Lotus, Motorola, Nokia, Palm, Psion og Starfish Software. De øvrige medlemmene spenner fra AvantGo til Cisco og Symbian.

I sin demonstrasjon viste Nokia hvordan SyncML brukes til å synkronisere data mellom ulike typer apparater med en trådløs tilkobling til Internett.

Meningen er at SyncML også skal kunne brukes over WAP, samt over korte forbindelser som infrarød og Bluetooth. For leverandørene betyr SyncML at de slipper å utvikle egne synkroniseringsprosedyrer, og at de kan være sikre på at deres produkt vil kunne synkroniseres mot alle andre som støtter protokollen.

Toppmøtet fikk også presentert oppdaterte spesifikasjoner og utviklingsverktøy. Alliansen håper at SyncML-kompatibelt utstyr kan gjøres kommersielt tilgjengelig i løpet av første kvartal neste år.

Les mer om SyncML:


Universell synkroniseringsprotokoll offentliggjort
Lanserer universal standard for synkronisering av data

Til toppen