TELEKOM

Demonstrerer 336 Mbps over 3G-nettet

Nokia Siemens Networks viser at «turbo-3G» fortsatt er konkurransedyktig.

Mobilt bredbånd basert på 3G utvikles stadig for å kunne tilby større kapasitet i nettverkene.
Mobilt bredbånd basert på 3G utvikles stadig for å kunne tilby større kapasitet i nettverkene.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. sep. 2011 - 13:32

Nokia Siemens Networks kunngjorde i dag at selskapet skal gjennomføre verden første offentlige demonstrasjon av Long Term HSPA Evolution-teknologien (High Speed Packet Access) under PT Expo Comm som arrangeres i Beijing denne uken.

Den mobile bredbåndsløsningen som skal vises fram har en kapasitet på 336 megabit per sekund. Den er basert på HSPA+-teknologien, som blant annet NetCom allerede har tatt i bruk, men øker hastigheten ved å bruke flere bæresignaler og frekvensbånd, noe som er standardisert i 3GPP Release 8 til 11.

Demonstrasjonen vil baseres på de kommersielt tilgjengelige plattformene Flexi Multiradio Base Station og Multicontroller fra Nokia Siemens Networks, samt testterminalene MDM8220 fra Qualcomm.

I demonstrasjonen vil åtte HSPA-bærere, hver med en kapasitet på 42 megabit per sekund, kombineres. Konfigurasjonen kan ifølge Nokia Siemens Networks tildeles fra ett eller flere frekvensbånd. Standardiseringen for åtte bæresignaler ventes å bli fullført i 2012. Nokia Siemens Networks skal kommersielle produkter basert på dette innen utgangen av neste år.

For mobiloperatører som allerede har de nevnte Flexi-produktene, skal utrulling av de nye løsningene ikke kreve annet enn en programvareoppgradering.

Long Term HSPA Evolution regnes som en konkurrent til Long Term Evolution (LTE), en teknologi som allerede tilbys i blant annet Norge.

Det er ventet at det på sikt vil bli mulig å tilby hastigheter på mer enn 650 megabit per sekund med Long Term HSPA Evolution.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.