KARRIERE

Dempet optimisme i norske virksomheter

Arbeidsmarkedsetatens årlige bedriftsundersøkelse viser at 26 prosent av virksomhetene regner med å øke sysselsettingen det kommende året, og det er ti prosent færre enn i fjor.

Therese Werenskiold
16. aug. 1999 - 15:07

Tilsvarende tall for undersøkelsene i 1998 var 36 prosent. Undersøkelsen omfatter nærmere 16.000 virksomheter i offentlig og privat sektor.

Det er dermed færre bedrifter som regner med å øke sysselsettingen til neste år. Dette gjelder de fleste næringene. Det er nå bare innen varehandel, hotell og restaurant, privat tjenesteyting og bygg og anlegg at virksomhetene har like store forventninger til vekst i sysselsettingen som i fjor, skriver Arbeidsmarkedsetaten i en pressemelding.

Bedriftsundersøkelsen viser at det fremdeles er rekrutteringsproblemer i deler av det norske arbeidsmarkedet, men at problemene er mindre enn før. Dette er spesielt tydelig innen industrien og eiendomsdrift / forretningsmessig tjenesteyting der det nå mangler henholdsvis 4300 og 3200 personer.

Hensikten med bedriftsundersøkelsen er å gi et årlig bilde av etterpørselssiden på arbeidsmarkedet, og kunne si noe om næringslivet og offentlige etater sitt behov for ulike typer arbeidskraft i nærmeste fremtid. Arbeidsmarkedsetaten kan dermed effektivisere arbeidet med å formidle arbeidskraft med riktig kompetanse til ledige stillinger og bedre kontakten med næringslivet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.