- Den beste reklamen for Linux

Microsofts Vista-lansering en døråpner for alternativene, ifølge IBM-sjef.

- Den beste reklamen for Linux

Microsofts Vista-lansering en døråpner for alternativene, ifølge IBM-sjef.

- Lanseringen av Windows Vista er det beste som har hendt Linux på skrivebordet, hevder Bob Sutor, ansvarlig for Linux og åpen kildekode hos IBM.

Bemerkningen falt under fremleggelsen av en global undersøkelse om utrulling av Linux på skrivebordet, som selskapet har finansiert, ifølge IDG News.

Nå mener han Windows 7-lanseringen må bli en skikkelig suksess, hvis ikke vil Microsoft få store problemer.

Ifølge Sutor har det skjedd en gradvis avskaling i bruken av Windows i store virksomheter. Noe av grunnen skal være at brukere lærer om alternativer til Microsoft.

- Det handler ikke kun om Linux. Mer bruk av Mac-maskiner og fremveksten av smarte mobiltelefoner er også alternativer til Windows på desktopen, mener han.

Det Windows-baserte skrivebordsmiljøet har ifølge rapporten dominert så lenge at mange bedrifter tar situasjonen for gitt, heter det i innledningen av rapporten.

IBMs undersøkelse «Linux on the Desktop: Lessons from Mainstream Business Adoption» er utført av Freddform Dynamics og baserer seg på intervjuer med 1.275 IT-profesjonelle fra en rekke ulike land.

9 av 10 respondenter i undersøkelsen har hatt førstehånds erfaring med utrulling av Linux på skrivebordet i sine respektive bedrifter.

Et interessant funn i rapporten er at migrering til Linux fungerer aller best blant de minst teknisk kyndige brukerne.

- Enkelte brukere er svært opptatt av skrivebordsmiljøet sitt, og kan være følelsesmessig eller praktisk talt gift med Windows. Det kan være lurt å ikke la seg distrahere av disse, og heller konsentrere seg om de som ser på PC-en som et verktøy for å gjøre jobben sin, sier forskingsleder Dale Vile hos Freeform Dynamics.

Andre funn ifølge rapporten:

  • Kostnadsreduksjon er den viktigste driveren for innføring av Linux på skrivebordet.
  • Innføring av skrivebords-Linux er foreløpig relativt begrenset.
  • Selektiv utrulling gir best utbytte og høyest aksept blant brukerne.
  • Det er enklere å innføre Linux enn mange tror.

Les mer i rapporten.

Til toppen