Den britiske hæren bruker norsk teknologi i Irak

Den britiske hæren bruker norsk teknologi for å drive IT-etterforskning i Irak.

Den britiske hæren bruker norsk teknologi for å drive IT-etterforskning i Irak.

Det er Ibas sitt datterselskap i England som har gjennomført leveransen til den britiske hæren. Hæren har fått tilgang til en alt-i-ett løsning for bruk ute i felten. Løsningen er laget nettopp for å kunne drive etterforskning langt fra et laboratoriemiljø, og Ibas teknologien gjør det mulig for den britiske hæren å analysere og sikre rettsgyldig data for bruk mot krigsforbrytere i forbindelse med konflikten i Irak.

- En spesialenhet fra den britiske hærens Land Information Assurance Group (LIAG) utnyttet raskt verktøyene og teknologien i felten og bruker dem til å oppdage skjulte

filer, e-post og slettet informasjon på harddisker, både fra beslaglagt PC-utstyr og andre databaserte medier, opplyser moderselskapet Norman i en melding til Oslo børs.

    Les også:

Dataetterforskningsprosessen er basert på internasjonale aksepterte standarder som kan kombineres med erfaringen til Ibas og forsikrer at originalen ikke er manipulert på noen som helst måte og at den kan brukes i rettsalen som et sikkert bevis på ulovlig aktivitet.

- Før operasjonene i Gulfen begynte, bestemte vi oss for å investere i dataetterforskningsteknologi fordi det var viktig at vi kunne utnytte den sikrede media raskt og effektivt. I tillegg måtte ethvert bevis være rettsgyldig, og vi visste at data-etterforskningsteknikker var mye grundigere enn andre dataanalyse metoder. Da jeg henvendte meg til Ibas, ble jeg imponert over deres kunnskap og ekspertise på dette området, og løsningen og servicen de tilbød, oppfylte akkurat våre behov. Ibas-

løsningen viste virkelig å være ekstremt robust og pålitelig i et meget tøft og utfordrende miljø - og alle systemene forble fullt brukbare gjennom hele operasjonen, skryter major John Pringle i LIAG.

Til toppen