JUSS OG SAMFUNN

Den daglige nettbruken stuper (til sengs)

Antallet personer som daglig bruker Internett i forhold til antallet som har nettilgang, falt kraftig i februar, ifølge tall fra Gallups InterTrack. Gallups "vitenskapelige" forklaring på nedgangen er vinterferie og influensa.

Hilde Nyman
3. mars 1999 - 18:16

Skal en tro Gallup-tallene, som ikke baserer seg på reelle trafikktall men 3.125 telefonintervjuer, falt den daglige Internett-bruken i Norge dramatisk fra januar til februar.

Antall personer som daglig bruker nettet i forhold til antallet som har nettilgang, falt fra 25 prosent i januar til 19 prosent i februar.

I tørre tall betyr dette at 106.000 færre nordmenn giddet å logge seg på nettet hver dag i februar sammenliknet med i januar, da 423.000 mennesker hevdet å være daglige web-surfere.

Norsk Gallup Institutt har ingen forklaring til nedgangen, men foreslår "en gryende influensa-periode" og vinterferie som plausible årsaker.

Øvrige nøkkeltall fra InterTrack for februar:

  • Totalt har 1.653.000 nordmenn på 13 år eller eldre tilgang til Internett - en nedgang på tre prosent sammenliknet med januar.
  • Nettilgangen øker svakt i skolene, mens tilgangen fra jobb og hjem viser nedgang.
  • 488.000 husstander har Internett-tilkobling.
  • Månedlig nettbruk faller med fem prosent i forhold til i januar, noe som er naturlig ettersom også tilgangen til nettet har falt.
  • Flere tenåringer bruker nettet - 65 prosent av de mellom 13 og 19 år er regelmessige web-surfere.
  • 27 prosent av de i aldersgruppen 40-59 år var på nett i februar, mot 33 prosent måneden før.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.