FORBRUKERTEKNOLOGI

Den første «Mac Tablet» vekker oppsikt

Axiotron fjerner tastaturet til Apple MacBook, og bygger den om til en «ModBook».

12. jan. 2007 - 09:35

Blant de best besøkte standene på MacWorld-messen i San Francisco var Axiotron som viste en «Mac Tablet», altså en Mac-basert skjerm-PC, døpt «ModBook».

Axiotron lager denne maskinen ved å ta en standard bærbar Mac, en MacBook, og bygge den om.

Tastatur og flatmus er fjernet. Skjermen er byttet ut med en mer kontraststerk modell fra Toshiba, og utbedret med digitaliseringsteknologi fra Wacom. Det gjør at man kan tegne og skrive direkte på skjermen med en lyspenn som er 20 ganger mer nøyaktig enn oppløsningen på den underliggende skjermen, skjelner mellom 256 ulike trykknivåer, og ikke trenger egne batterier. Skjermen er i bredformat og måler 13,3 tommer. Oppløsningen er 1280 ganger 800 punkter.

Maskinen har USB-utganger som også kan brukes til å kople til ekstern mus og tastatur.

Når man skriver på skjermen, sørger Mac OS X-applikasjonen Inkwell for å konvertere håndskrift til tekst. Det er også mulig å bruke håndskriftgjenkjenning fra andre leverandører, for eksempel «InkBook» fra Mage Software.

Ifølge referater i fagpressen, var gjenkjenningen av håndskrift på et høyt nivå, og det er mulig å gjøre tekstsøk også i tekst lagret som håndskrift. Håndskrift kan også limes inn som tekst i vanlige tekstbehandlere.

Axiotron ModBook har det samme innebygde iSight-kameraet som Apple MacBook. Kameraet er posisjonert med tanke på enkel knipsing når man holder apparatet foran seg.

Salg og markedsføring av Axiotron ModBook går gjennom Other World Computing (OWC). De har pekt ut kunstnere, leger og andre helsearbeidere, og studenter som primære målgrupper.

Prisene ligger på om lag det dobbelte av det en MacBook koster, det vil si fra 2200 dollar og oppover avhengig av utrustning. Den rimeligste varianten har en Intel Core 2 Duo-prosessor i 1,83 GHz, 512 MB minne og en 60 GB disk. De dyrere modellene frister med innebygget GPS, i tillegg til kraftigere prosessor, mer minne og større disk.

Mer informasjon er tilgjengelig på denne siden hos OWC.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.