Den første Telenor-telefonen er på vei

Nokia har gitt seg i en viktig maktkamp - nå skal aktører som Telenor få skreddersy mobilene.

Nokia har gitt seg i en viktig maktkamp - nå skal aktører som Telenor få skreddersy mobilene.

Mobilselskapene har siden oppstarten av mobilbransjen ønsket å skreddersy sine mobiler. Først nå har Nokia gitt etter, melder Nyteknik.se.

På den nye modellen 6101 får operatørene legge inn egne menyer, bakgrunner, mobiltjenester og startgrafikk. Dermed har Nokia svelget sin motstand mot å slippe leverandørene til.

Nokia lanserte nylig sin 6680-modell på 3GSM-messen i Cannes.

- Telefonen kommer til Norge i Telenor-variant, med Telenor-knapp med ett-trykks tilgang på mobilt internett. Den tilpasses oss, så den skal fungere bra i vårt mobilnett, forteller Esben Tuman Johnsen, pressetalsmann i Telenor Mobil til digi.no.

Nokia 6680 har støtte for GSM, EDGE og UMTS (WCDMA), er utstyrt med to digitale kameraer, blits og fargeskjerm. Den er basert på Series 60-plattformen og er utstyrt med nettleser, støtte for kalenderfunksjoner, videostreaming, toveis videosamtaler, deling av videoklipp og e-post. Den inkluderer en musikkspiller med stereolyd, som støtter Nokia mobile musikknedlastingstjeneste.

Selv presenterer Nokia dette som et fremskritt, ikke et nederlag i en maktkamp.

- Tidigere innebar tilpasning bare at operatøren fikk sette på sitt varemerke. Nå tar vi begrepet tilpasning et steg videre, sier Olli-Pekka Kallasvuo, sjef for Nokias mobiltelefoner, til Total Telecom.

Til toppen