JUSS OG SAMFUNN

«Den lille mand» får beholde domene

Betalingsgigant gir opp å kuppe Sten Axelsens URL, og sier unnskyld.

30. sep. 2010 - 09:04

Først ble Sten Axelsen tilbudt hundre kroner for sitt domenenavn, helt anonymt.

Da han nektet å selge fikk den danske webdesigneren advokater på nakken. De truet med å ta fra ham domenet nets.dk, som mannen har eid i ti år.

Det viste seg at milliardbedriften Nets sto bak. Nets er det nye navnet etter sammenslåingen av BBS og det danske motstykket PBS.

Etter lengre tids forsøk på dialog dro betalingsgiganten saken for den danske domeneklagenemda.

- Nets har forsøkt å lokke meg med i en dialog om å selge. Hvis man gjør det, så er reglene i Danmark helt klare. Da mister man domenet. Nemda har alltid tatt domener fra folk som prøver å selge, skriver Axelsen til digi.no.

Gir opp

Partene møttes i går hos Nets lokaler i København. Der ble det klart at selskapet gir seg. De trekker saken fra domeneklagenemda og gir mannen samtidig en unnskyldning.

- Vi beklager at saken har fått et slikt forløp, spesielt fordi vi føler den har vært preget av en rekke misforståelser. Det har helt fra starten vært vårt ønske å føre en konstruktiv og positiv dialog med Sten Axelsen.

- Vi har nå gitt ham en unnskyldning, da vi konstaterer at han har opplevd sakens forløp annerledes, sier informasjonssjef i Nets Sigbjørn Larsen i en pressemelding.

Larsen sier det er viktigere for dem å unngå flere misforståelser enn å få eierskapet over det danske domenet.

- Vi lever dessuten godt med det domenet som vi i dag allerede har, altså nets.eu.

I Norge fikk selskapet kontroll over nets.no ved å gi en rund sum til det kristne koret Nedre Eiker Ten Sing.

Koret sier til digi.no at de fikk «en betydelig gave» i bytte mot domenenavnet. De er godt fornøyd med handelen og skal bruke pengene på ungdomsarbeid i nærmiljøet.

PS! Sten Axelsen skriver om sakens gang på sine egne nettsider. Der opplyses det at han har fått en rekke henvendelser fra folk som ønsker å hjelpe ham, også fra Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.