DUSTIN

Den lille norske bedriften med ti ansatte får nå milliard-selskap i ryggen

- Det blir veldig spennende.

Det lille norske selskapet hadde rundt 18 millioner i omsetning i 2015. Med Dustin i ryggen tror daglig leder, Fredrik Vetteren, at selskapet kommer til å spise en større bit av den norske SMB-kaka.
Det lille norske selskapet hadde rundt 18 millioner i omsetning i 2015. Med Dustin i ryggen tror daglig leder, Fredrik Vetteren, at selskapet kommer til å spise en større bit av den norske SMB-kaka. Bilde: Google maps
28. sep. 2016 - 06:00

Det norske selskapet, IKT Gruppen, er solgt til svenske Dustin. Bedriften har kontorer i Nydalen i Oslo og på Hamar. Selskapet ble grunnlagt i 2013 og eies av de ansatte.

– Sammen blir vi den leverandøren som kan levere det beste produktet til små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge. IKT Gruppen har hatt stor suksess, og ble kåret til årets SMB-partner i Norge. Vi har hatt en bra reise, og en lønnsom modell. Sammen vil vi nå enda flere kunder. Dette blir veldig spennende, sier daglig leder, Fredrik Vetteren, i IKT Gruppen til digi.no.

Omsetter for åtte milliarder

Selskapet med ti ansatte får dermed mektige eiere i ryggen. Dustin har mer enn 900 ansatte og en omsetning på rundt åtte milliarder kroner. 

Oppkjøpet av IKT Gruppen er et ledd i det svenske selskapets strategi om utvide tilbudsporteføljen.

– IKT Gruppen har et tilbud som passer godt inn i vår portefølje, og som vil styrke vår posisjon for standardiserte IT-tjenester for SMB-markedet. IKT Gruppen besitter spisskompetanse for å betjene SMB-segmentet, og har en salgsmodell som har gitt svært gode resultater. Vi tror det er en modell vi ville kunne dra nytte av også i andre deler av Dustin, sier direktør for marked, Jens Haviken, i Dustin.

Årets Microsoft-partner

Jens Haviken i Dustin sier at det norske selskapet vil passe godt inn i deres profil. <i>Foto: Presse</i>
Jens Haviken i Dustin sier at det norske selskapet vil passe godt inn i deres profil. Foto: Presse

At IKT Gruppen er kåret til årets SMB-partner av Microsoft betyr at de utkonkurrerte 3 000 andre norske IT-selskaper.

– Nå skal vi bygge videre på den utmerkelsen, og ta med oss mulighetene som kommer fremover. Det er veldig god stemning internt, sier Vetteren. 

Mer enn 90 prosent av omsetningen til den svenske giganten kommer fra bedriftsmarkedet. Selskapet har kontorer i Sverige, Norge, Danmark og Finland, og tilbyr rundt 200 000 produkter med tilhørende tjenester, funksjoner og løsninger.

– Med bredden til Dustin og deres logistikkmaskineri, som gir oss gode tilbud på maskinvare og utstyr som kunden trenger, tror vi at vi vil bli en enda sterkere aktør i det norske markedet, argumenterer Vetteren. 

Tilpassede løsninger

IKT Gruppen fokuserer i dag primært å selge IT-driftstjenester. 

– Vi kartlegger behovet til kundene, og finner den beste løsningen tilpasset hver enkelt kunde. For noen kunder passer det å legge alt i skyen, for andre ønsker man å drifte noe lokalt og noe i sky. Vi er gode på å se hva som trengs, og hjelper til med å finne den beste løsningen for kunden. 

Alle ansatte i IKT Gruppen blir med videre etter oppkjøpet. Det vil si at syv ansatte i Oslo og tre på Hamar får nye eiere å forholde seg til. 

Ifølge den daglige lederen er alle eiere i IKT Gruppen positive til oppkjøpet.

Får nytt norgeskontor

Dustin sitt hovedkontor ligger i Moss, nå får de også nytt kontor i Oslo.

– Vi flytter inn i nye lokaler, sierr Vetteren og røper at selskapet kommer til å ansatte nye og kloke hoder ved kontoret i Oslo i fremtiden. 

Daglig leder, Fredrik Vetteren, i Ikt gruppen sier at selskapet har unik kompetanse på SMB-markedet. <i>Foto: Oystein Bach </i>
Daglig leder, Fredrik Vetteren, i Ikt gruppen sier at selskapet har unik kompetanse på SMB-markedet. Foto: Oystein Bach 

– Vi er i gang med planleggingen, og her satses det virkelig fremover.

Vetteren sier at IKT Gruppen vil være bedre posisjonert isammen med Dustin enn de ville vært alene. 

– Vi kan selge enda mer, og har hele tiden vært klare for å ta dette til neste nivå. Det er utrolig spennende at vi fortsetter denne reisen sammen med en stor og ledende nordisk aktør. Vi har store ambisjoner og en klar profil i SMB-markedet, og brenner virkelig for å videreføre vår kompetanse i Dustin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.