Den livsfarlige nettjakten på julegaver til Henne

Det er bare én uke igjen. Desperasjonen stiger. Mine barn, hennes barn, våre barn, besteforeldre, onkler, tanter, nieser, hamstere og gullfisk krever sitt, hver især.

Stille nett. Hellige Nett.

Jeg trenger hjelp.

Mange er vanskelig å skaffe gave til. Som gamle far, som egentlig ikke trenger noe som helst, eller tenåringene som får alt de trenger i cyberspace. Men Hun er alltid verst. Risikoen knyttet til disse innkjøpene er ekstrem, og får basehopping til å blekne i sammenligning. Særlig stor er faren for å mislykkes om man forsøker seg på klær, smykker, dufter og slikt. Ny kåpe? Ja, jeg vet at hun trenger det, men at jeg skal kjøpe det til henne? Er du gæern. Klær i det hele tatt? Så fleksible byttelapper som ville trenges, får man ingen steder, ikke engang i den generøse førjustida. Så glem det. Bøker? Ja, når hun har kommet gjennom den hun fikk til jul i fjor. Ting til huset? Ja, fra hvem som helst, unntatt meg. Ikke personlig nok. Dødssynd. Fysj og fy.

Duppedingser? Kanskje en mobiltelefon? Tja. Den er nokså sliten den hun har. Displayet har bleknet litt. Den er jo noen år må vite. Overtatt etter meg, ved min overgang til T68.
Problemet med Henne som målgruppe er at telefonene på markedet i dag rett og slett er altfor fancy. Designen og størrelsen på en 8210 eller en 8310 er perfekt for henne. Men hun har jo ikke mer mobilfeber enn at hun fremdeles ikke har lært seg å skrive tekstmeldinger. Inntil videre er wap, kalender, gprs og infrarød synkronisering definitivt hva man kan kalle "overkill"? Perler for svin, kunne man sagt. Hvis man turde.


En 3310 eller 3330 ville vært mer passende funksjonelt sett, men den er så "ungdommelig" - røff og halvtung og litt større enn state of the art, passer den best stikkende opp av bukselinningen på flekken mellom smekken og navlen på Marita på 15 enn i kåpelomma til mor.

Tips: Noen bør lage en rålekker, bitteliten mobiltelefon som ikke kan annet enn å ringe. De vil finne et interessant nytt marked i den litt voksnere, teknoavergerende, motebevisste, hovedsakelig kvinnelige del av befolkningen.

Men det var en digresjon.

Hva gjør jeg nå?

Jo. Nettet venter. Stort og inkluderende tar det imot meg.

Finnes hjelpen der ute?

Jeg starter på SOL. Oi, her er vi på rette spor. En egen link til SOL Jul. Meget lovende.

Klikk.

(Pokker, nå spretter det opp reklamevinduer overalt. Der. Der fant jeg igjen SOL. Skal vi se ....)

"O jul med din reiseglede"? Tja. Nei. Vi skal ikke lenger enn til hytta på en stund.

"Dagens gavetips fra Yatack .... DVD-spiller", hehe ... glem det.

Der! "Shopping - gavekategorier .... til ham, til henne ..." Jepp, henne takk. Dette låter bra. Klikk. Hudpleieprodukter. Menn fra mars, kvinner fra Venus. Morgenkåpe. Scrapbook. Bridget Jones. Free truse. Hurtigmikser. Lenny Kravitz.

Lenny Kravitz? Hvordan låter det? Klikk. Hvor kan jeg høre litt av plata? Ingen steder. Nei, vel.

Back.

Det var SOL. Hvor går vi nå?

Skal vi prøve oss på en 3330 tross alt? Hun er jo veldig ungdommelig. Hvor starter vi ... Kelkoo? La oss prøve Kelkoo, og finne billigste 3330. Uten abonnement. Det har hun jo.

www.kelkoo.no. Det kommer alltid mye opp når du laster ned Kelkoo. Men en ting kommer visst aldri: Et søkefelt. Hos Kelkoo blar du deg gjennom kategoriene side for side. Søking er forbudt.

That's life. Men, jøss. Der står det fiks ferdig klart i venstremarg: "Nokia 3330 - sammenlign priser".

Jatakk. Yatack øverst. Yatack tilbyr 3330 til kun 49.

Det er udiskutabelt billig. Men det er vel med abonnement tenker jeg. Riktig. De tre første fra Kelkoo er med abonnement. OK, la oss prøve Yatack, de har sikkert priser uten abonnement også inni der. Klikk. "Bla bla bla, fra 49 til 69". Langt nede på siden i liten skrift "For priser uten abonnement klikk her". OK. Klikk. Der kom det fram en T65, en 8310, en 3310 til kr 1 og en 3330 til kr 49.

Ingen 3330 uten abonnement. Men langt nede på siden i liten skrift "For priser uten abonnement klikk her". OK. Klikk. Der kom det fram en T65, en 8310, en 3310 til kr 1 og en 3330 til kr 49.

Ingen 3330 uten abonnement. Men langt nede på siden i liten skrift .... nei.

Nock er nock. Neitack, Yatack.

Back.

Første på Kelkoos liste uten abonnement er Thube. Aldri hørt om Thube. Men de skal ha 1.749 for en 3330 står det. La oss sjekke det.

Klikk.

Oi, her var det rett på sak. En liste over flere Nokia-telefoner, og bare å legge inn hvor mange jeg vil ha av hver. En "i" ved siden av. Det betyr vel "informasjon", tenker jeg. Klikke på "i" ved siden av 3330. Hva kommer nå?

+Dette kommer nå

Også 97 kubikkcentimeter, da du. Ikke dårlig. Selv hadde jeg en Yama 750 en gang. Men de små er ofte de sprekeste. Kameraten min hadde en 50-kubikker som vi ragga rundt i skauen på Gardermoen med for ca 25 år siden. Men nå er den borte. Skauen altså. Den kom i veien for en hovedflyplass.

Men det var en digresjon.

Det er glimrende med denne form for produktinformasjon, Thube. Well done. Jeg er overbevist. Hvor betaler jeg? Når kan dere levere?

Hmmm. Ingen steder å betale? Kanskje de trallevognene som står ved siden av i-ene?

La oss prøve det. Klikk. Javisst, det var akkurat det som skulle til. Wow, jeg har en handlevogn med en 3330 oppi. Der står det "Gå til kassen." Men det vil jeg ikke. Jeg vil først vite om jeg får den før jul. Ellers er det ingen vits, ser du, Thube.

Men hvordan får jeg vite det? Jeg finner ingen lenker som gir meg håp. La oss klikke "Gå til kassen" i alle fall. Kanskje det er mere å hente der?

Klikk.

"Nokia 3330 uten abo kr 1.749, porto og ekspedisjon kr 100, totalt 1.849". Navn, adresse, fødselsdato(!) og en avhakingsrute med "jeg har lest kjøpsbetingelsene og aksepterer dem".

Men, nei, jeg har ikke det. Hvor er kjøpsbetingelsene? Det var antakelig de jeg gjerne skulle lest. I hvertfall må jeg vite om jeg får den før jul. Si det da, Thube!

Men Thube er uutgrunnelig.

Jeg må greie meg uten Thube. Thube må greie seg uten meg.

Back.

Neste på Kelkoos liste er Mobiltema.no. De har lagt litt over 200,- på 3330, og vil ha 1.990.

Et klikk verdt. Klikk.

"Error. A runtime error has occurred. Do you wish to debug?" Nei takk, debugginga si får de gjøre sjøl. Der kommer nå siden opp i alle fall. Der er 3330. OK, legg i handlekurv. Når får jeg den? 1-2-3-4 sider, alle med samme spørsmål om debugging.

Bye bye Mobiltema.

Jøss, lenger nede på listen står det jo lavere priser. Jeg trodde produktene var sortert på stigende pris i det minste. Men nei, her er Klart Svar på Skøyen, som tar 1.670 kroner for en 3330 uten abo.

Klikk. Same procedure. Endelig en noenlunde oversiktlig side. Ingen tvil om hvordan man handler her. Et usedvanlig klart svar, Klart Svar. Nå vet jeg at dere er blant de billigste. Jeg stikker innom senere. På Skøyen. Da kan jeg kjenne litt på den først. Look and feel, vet du.

Vi sees der.

God jul.

Til toppen