KARRIERE

Den norske læringsplattformen Kahoot får diger oppdatering som lar deg lage egne spill

14. juni 2018 - 13:07

Den norske, quiz-baserte læringsplattformen Kahoot har oppnådd stor popularitet siden mobilappen ble lansert for flere år siden. Tjenesten har stadig blitt bygget ut, og i en pressemelding har selskapet bak plattformen nå kunngjort den største oppdateringen på lenge.

Oppdateringen består i at man nå kan lage sine egne læringsspill direkte i mobilappen til Android og iOS – og enkelt vise frem spillene til andre.

Øker motivasjonen

Man vil finne tips og råd til hvordan man lager et godt læringsspill for å gjøre det enkelt å komme i gang, og bilder kan legges til og redigeres direkte fra mobilens kamera eller bildearkiv, kan utvikleren opplyse.

  <i>Foto:  Kahoot</i>
  Foto:  Kahoot

Den nye oppdateringen skal være basert på svar på en undersøkelse som Kahoot nylig gjennomførte blant 1500 lærere, som viste at muligheten til å lage egne spill er et viktig ledd i å motivere elever til å ta større ansvar for egen læring og til å forbedre samarbeidsevnene og læringsutbyttet.

En annen nyhet er at Kahoot nå blir integrert i Apples nye utdanningsapp Schoolwork, som ble lansert i mars i år. Dette er en app som gir lærere verktøy til å lege oppgaver for elever og følge progresjonen til elevene.

Kahoot startet opp i 2012 og har blitt en stor suksess med over 70 millioner månedlige, unike brukere i mer enn 200 land og et bibliotek på til sammen 50 millioner læringsspill, ifølge selskapet selv. Tjenesten har tidligere hentet inn betydelige investeringer, og Microsoft har gått inn på eiersiden i selskapet

Les også: Norskutviklet nøkkel-app skal gi mer lojale kunder »

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.