Den nye PC-kometen inviterer til oppkjøp

Acer, den nye vekstkometen i PC-bransjen, inviterer plutselig mulige kjøpere å ringe dem.

Den nye PC-kometen inviterer til oppkjøp

Acer, den nye vekstkometen i PC-bransjen, inviterer plutselig mulige kjøpere å ringe dem.

Tall fra det norske PC-markedet i tredje kvartal viser et markedsbilde som er i ferd med å endre seg. I mange år har markedet vært dominert av en kamp mellom HP og et raskt voksende Dell. Det har så vært et godt stykke ned til nestemann på listen.

Dette er i ferd med å endre seg på grunn av Acer. På et år har Acer løftet salget hele 31 prosent og er ikke så langt bak Dell her i Norge. Internasjonalt økte salget 22 prosent på et år. Acer har nå en markedsandel på 5,9 prosent i det globale PC-markedet og nå spår analytikere at de kan bli verdens tredje største PC-produsent - bare slått av HP og Dell.

Det er vakte derfor oppsikt i aksjemarkedet i går nå Stan Shin, gründer og tidligere styreformann i selskapet, sa han ønsker tilbud på selskapet velkomment, skriver taiwanske Commercial Times. Shin vil gjerne ha tilbud på selskapet fra et av de mange investeringsfondene som nå tråler IKT-bransjen etter mulige oppkjøpskandidater.

Acer er blant annet kjent for sine Ferrarri-designede bærebare maskiner (bildet).

Slike selskap skyter bare inn enn liten sum selv og belåner selskapene de kjøper hardt, noe som kalles et leverage buyout. Fond som Carlyle, KKR og Apax har det siste året blant annet kjøpt UPC Norge (nå Get), UPC Sverige, TDC (det gamle telemonopolet i Danmark), prosessor-virksomheten til Motorola, samme divisjon hos Philips. Målet er å pusse opp selskapene og selge dem igjen om 3-5 år.

Forutsetning for budet er at hovedkvartertet til Acer blir liggende i Taiwan. Acers aksje spratt opp 1,9 prosent på nyheten.

Til toppen