Den nyeste IE-fiksen kan krasje nettleseren

Microsoft advarer om en feil i den nyeste sikkerhetsfiksen til nettleseren Internet Explorer.

16. aug. 2006 - 09:24

Forrige tirsdag var «supertirsdag» for Microsoft på sikkerhetssiden: Aldri før hadde selskapet sluppet så mange sikkerhetsoppdateringer på én dag.

    Les også:

Blant de tettede sårbarhetene, var åtte i nettleseren Internet Explorer. Samlet sett, ble disse vurdert som «kritiske».

Nå viser det seg at tettingen medfører problemer – for noen brukere og på visse nettsteder: De opplever at IE plutselig avslutter.

I går oppdaterte Microsoft sine supportsider med denne artikkelen: Internet Explorer 6 Service Pack 1 unexpectedly exits after you install the 918899 update.

Artikkelen forklarer at problemet er begrenset til brukere av Windows XP SP1 og Windows 2000. Det innebærer at det rammer et mindretall av alle Windows-brukere, trolig mest i bedrifter som av en eller annen grunn ikke har villet oppgradere Windows XP til den langt sikrere utgaven kjent som SP2 («service pack 2»), eller tviholder på Windows 2000.

Brukerne opplever at nettleseren plutselig avslutter når de går til et nettsted som bruker http 1.1 og komprimering.

Ifølge ZDNet gjelder dette typisk bedriftsinterne tjenester med webgrensesnitt. Eksemplene de viser til, er PeopleSoft-applikasjoner og CRM-applikasjoner fra Microsoft. Løsningen for bedrifter som bruker PeopleSoft med webgrensesnitt, har vært å slå av komprimeringen.

Microsoft lover å gjøre en fiks klar til allmenn nedlasting innen 22. august. Imens kan brukere med et akutt behov få fiksen ved å ta direkte kontakt med Microsoft support.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.