BEDRIFTSTEKNOLOGI

Den siste testrunden for Windows 8

Systemet begynner å bli lanseringsklart.

Det blir interessant å se hvordan brukergrensesnittet Metro vil bli mottatt når Windows 8 kommer i salg. Denne mottakelsen kan bli avgjørende for om Windows 8 blir en suksess eller en flopp.
Det blir interessant å se hvordan brukergrensesnittet Metro vil bli mottatt når Windows 8 kommer i salg. Denne mottakelsen kan bli avgjørende for om Windows 8 blir en suksess eller en flopp. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juni 2012 - 08:23

Microsoft kom i går med Windows 8 Release Preview, som skal være den aller siste offentlige testversjonen av operativsystemet før systemet når RTM-utgaven (Release To manufacturing).

Det er flere nyheter i denne utgaven, hvorav de fleste har blitt omtalt av Microsoft tidligere. Blant annet er det flere muligheter for brukertilpassing av Start-skjermen, støtte for bruk av flere skjermer er forbedret, og det systemet har fått fler Family Safety-funksjoner.

Microsoft har også lagt til flere nye applikasjoner, slik som Travel, News og Sports, som er basert på innhold hentet fra Bing.

Som tidligere omtalt er Adobes Flash Player nå integrert i Internet Explorer 10. Denne versjonen av Flash skal være optimalisert for å bruke mindre strøm, i alle fall i Metro-modus. Ifølge The Verge er dette gjort ved at den mest ytelses- og strømkrevende funksjonaliteten er strippet vekk når Metro-utgaven av IE brukes.

En del planlagte, visuelle endringer i desktop-modus er ikke med i denne testversjonen. De vil først bli klare i lanseringsutgaven.

Det er også en rekke nyheter for utviklere, noe som er omtalt her.

Den nye testversjonen kan lastes ned fra denne siden.

Microsoft kunngjorde i går også at de fleste som kjøper en pc med forhåndsinstallert Windows 7 i perioden 2. juni til 31. januar 2013, kan oppgradere til Windows 8 Pro for en pris tilsvarende 14,99 dollar fra og med den dagen Windows 8 blir lansert.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.