Den største IT-messen spiller på det grønne

Årets CeBIT har valgt «grønn IT» som tema. Greenpeace foreslår seg selv som dommer.

Den største IT-messen spiller på det grønne

Årets CeBIT har valgt «grønn IT» som tema. Greenpeace foreslår seg selv som dommer.

Verdens største IT-messe, CeBIT i den tyske byen Hannover, starter i morgen 4. mars, og varer til og med 9. mars. Det innebærer at varigheten er kuttet med én dag i forhold til tidligere år.

Grønn IT er valgt som tema, og belyses blant annet med en egen «grønn IT-landsby» (i hall 9).

Konsortiet Climate Savers Computing av blant andre Google, Intel og Microsoft er med på notene. Deutsche Telekom forsikrer at deres stand på messen er i sin helhet drevet av fornybare energikilder. Fujitsu Siemens satser ekstra stort på «grønne PC-er» med nye løsninger innen avkjøling, energiforbruk og energistyring. IBM skal vise et konsept for en karbonnøytral datasentral med blant annet vannbasert brikkeavkjøling.

Miljøorganisasjonen Greenpeace har varslet at de vil aktivt tråle hele messen for å avsløre «tomt grønnprat» og få fram hvem som virkelig har nye miljøvennlige produkter.

Årets CeBIT sliter med sviktende oppslutning fra utlandet, selv om arrangørene fortsatt kan vise til et stort antall utenlandske utstillere.

De offisielle tallene går ut på 5845 utstillere fra 77 land. Så vidt over halvparten av disse, 3005, er fra andre land enn Tyskland. I fjor var det 6153 utstillere, hvorav 3344 ikke-tyske.

Det innebærer at mens tallet på utstillere har falt med 5 prosent, er nedgangen hele 10 prosent når det gjelder internasjonale utstillere. Tallet på tyske utstillere har gått opp 1 prosent.

Kina er landet med flest utstillere, 500 (opp fra 469 i fjor), mot 490 fra Taiwan (ned fra 599 i fjor). Det offisielle partnerlandet for årets CeBIT, Frankrike, har 150 utstillere.

Arrangørene forklarer nedgangen i antall utenlandske utstillere med økte kostnader, dels på grunn av den svake dollarkursen, dels fordi Tyskland for første gang krever at alle utenlandske utstillere skal betale full merverdiavgift på alle sine lokale innkjøp.

Politisk sett markeres åpningen mandag kveld av at toppsjef Steve Ballmer i Microsoft vil dele rampelyset med EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso, den tyske statsministeren Angela Merkel, og den franske presidenten Niclas Sarkozy.

    Les også:

Til toppen